Leipzig oduševio navijače potvrdom novog pojačanja

Heinrichs stigao na posudbu

Leipzig oduševio navijače potvrdom novog pojačanja · Zvanično

Endin Čaušević

Leipzig je danas dosta aktivan što se tiče dovođenja novih igrača, a njemački klub predstavio je i drugo pojačanje.

Naime, njemački klub je danas potvrdio da su doveli Hee-chan Hwanga iz Red Bull Salzburga za devet miliona eura, ali on nije jedino pojačanje koje je danas stiglo u Leipzig.

Bundesligaš se prije nekoliko minuta ponovo oglasio na zvaničnoj stranici, te su potvrdili da je stigao još jedan igrač.

Riječ je o njemačkom fudbaleru Benjaminu Henrichsu koji je u Leipzig stigao iz Monaca na posudbu do kraja sezone. Njemački klub će imati priliku da otkupi njegov ugovor narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 23-godišnji desni bek prošle sezone u dresu Monaca upisao je 15 nastupa u svim takmičenjima. Prije ovog kluba igrao je još za Bayer Leverkusen u kojem je i ponikao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi