Leipzig otvara sezonu pred 8.500 navijača!

Grad dao zeleno svjetlo

Leipzig otvara sezonu pred 8.500 navijača!

Nova sezona Bundeslige će zvanično startati 18. septembra.

Odavno se u Njemačkoj raspravlja o mogućnosti povratka navijača na stadione, a mnogo toga zavisi od epidemiološke situacije i odluka lokalnih ili državnih vlasti.

Danas stižu vijesti da je grad Leipzig dao zeleno svjetlo za prisustvo značajnog broja navijača na meču prvog kola između RB Leipziga i Mainza (20. septembar).

Leipzig je danas saopštio da je stigla dozvola za oko 8.500 navijača na stadionu za prvi meč sezone. Ta brojka predstavlja 20% kapaciteta Leipzig Arene na koju se mogu smjestiti gotovo 42.000 navijača.

Tu je, međutim, i set pravila.

Morat će se poštovati "lokalni" koncept za koji se zalaže i DFL, pa će na utakmicu moći samo navijači koji žive u regiji u kojoj se nalazi Leipzig. Svi će na stadionu morati nositi maske.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, biće održana "lutrija" među 22.500 vlasnika sezonskih karti Leipziga kako bi se odlučilo kojih će 8.500 navijača dobiti priliku gledati utakmicu uživo.

Povratak navijača na Leipzig Arenu je moguć zbog slabljenja pandemije u samom gradu Leipzigu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi