Leipzig prisiljen birati između Angelina i Schicka

Njemački klub je imao drugačije planove, ali...

Leipzig prisiljen birati između Angelina i Schicka

Kriza izazvana globalnom pandemijom novog koronavirusa će imati itekako veliki uticaj i na fudbalski svijet, sada je već svima jasno.

Gotovo svi evropski klubovi će se suočiti, i već se suočavaju, sa finansijskim gubicima što će svakako diktirati i njihovo ponašanje na transfer tržištu.

Izuzetak neće biti ni Red Bull Leipzig, koji je igrao sjajnu sezonu do prekida takmičenja.

Leipzig je na početku sezone od Rome posudio napadača Patrika Schika, dok je u januaru na posudbu iz Manchester Cityja u redove "Bikova" došao španski lijevi bek Angelino.

Za obojicu su dogovorene posudbe do kraja sezone 2019/2020 i otkupne klauzule.

Navodno su u Laipzigu bili i više nego zadovoljni partijama Schicka i Angelina, te su, prije izbijanja krize i prekida takmičenja, planirali obojicu otkupiti na ljeto.

To će se, međutim, sada jako teško dogoditi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zbog krize Leipzig sada mora birati čiji će trajni transfer realizovati, Schickov ili Angelinov.

Schick je do sada odigrao 18 utakmica za Leipzig u svim takmičenjima, postigao je sedam golova i upisao tri asistencije. Angelino je pak od januara odigrao osam utakmica, postigao jedan gol i upisao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi