Sippel kapitulirao u finišu, Leipzig odnio čitav plijen sa Borussia-Parka

Bundesliga, 21. kolo

Sippel kapitulirao u finišu, Leipzig odnio čitav plijen sa Borussia-Parka

Posljednji susret današnjeg programa Bundeslige odigrali su Borussia Monchengladbach i Leipzig, a na kraju su Bikovi uspjeli upisati minimalnu gostujuću pobjedu (0:1).

Iako je gostujuća ekipa, Leipzig, večeras bila dosta bolji rival, Bikovi nisu uspijevali pronaći put do gola Tobiasa Sippela sve do samog finiša susreta.

Prvu veću priliku na utakmici je ipak imala Borussija, ali je šut Thorgana Hazarda iz 13. minute uspješno blokirala odbrana Leipziga.

Zaprijetio je potom i Leipzig i to preko Brume u 15. minuti, ali je Sippel odlično odbranio njegov pokušaj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, u 89. minuti je sijevnula je munjevita kontra, a Lookman preciznim udarcem uspijeva matirati Sippela i postići gol vrijedan tri boda.

Mogli su domaći do izjednačenja, ali je golman Leipziga osujetio pokušaj Hazarda iz obećavajuće pozicije u 93. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi