Leipzigov trener: Bayern nam je održao lekciju
EPA

Poraz u derbiju

Leipzigov trener: Bayern nam je održao lekciju

Bayern je u derbiju 16. kola Bundeslige pokazao RB Leipzigu ko je gazda u Njemačkoj.

Susret odigran sinoć na Allianz Areni je okončan rezultatom 3:0 u korist minhenskog tima, a nakon utakmice trener senzacije sezone Ralph Hasenhuttl izjavio je da je Bayern očitao lekciju njegovom timu. 

"Igrači Bayerna su nam održali lekciju, bila je to njihova odlična izvedba. Naš sustav funkcionira jedino ako smo sinkronizirani, a ovaj put nismo bili", izjavio je Leipzigov trener Ralph Hasenhuttl, te se osvrnuo na crveni karton koji je Forsberg napravio u 30. minuti. 

"O tome nema potrebe govoriti mnogo, on se već ispričao saigračima. Svi mi griješimo, zato ga neću prozivati i kažnjavati. Ponosan sam na sve ono što su moji igrači dosad napravili", istakao je Hasenhuttl. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na tabeli RB Leipzig sada zaostaje tri boda sa vodećim Bayernom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi