Lekcija iz ljudskosti iz Dortmunda!

U teškim vremenima

Lekcija iz ljudskosti iz Dortmunda!

I Njemačka je pod različitim restrikcijama i mjerama predostrožnosti zbog straha od širenja koronavirusa.

Koronavirus za mlađe i zdravije prema informacijama koje se prenose u medijima i ne predstavlja preveliku opasnost, iako svakako nije bezazlen, ali zato može biti smrtno opasan za ugrožene grupe - stare i hronično bolesne.

Osim što su u najvećoj opasnosti, stari i bolesni su i pod najvećim restrikcijama, ali oni u Dortmundu su u teškim vremenima dobili nove "saveznike".

Navijači Dortmunda su u fudbalskom svijetu poznati kao izuzetno odani, strastveni i požrtvovani, a uvijek prepuni "Žuti zid" na svakoj domaćoj utakmici pravi spektakularne performanse.

Međutim, u teškim vremenima su navijači Borussije Dortmund ostavili su navijački i fudbalski svijet (i Bundesliga je prekinuta) po streni i odlučili pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Naime, navijači Borussije su se ogranizovali i plasirali u javnost otvoreno pismo u kojem obavještavaju sve u Dortmundu i okolini da će u svojoj regiji od sutra pružati "kurirske usluge" za sve one koji zbog koronavirusa ne mogu, ne bi trebali ili ne smiju izlaziti iz svojih kuća.

Tako će svaki dan, dok se situacija ne normalizuje, navijači Borussije od 11 do 17 sati ići u kupovinu, plaćati rečune i obavljati druge zadatke za stare, bolesne i nemoćne.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U poruci su ostavljeni kontakt brojevi koje mogu pozvati svi kojima su potrebna pomenute usluge, a navijači su unaprijed uputili izvinjenje ukoliko, zbog obima posla i velikih gužvi, nekome ne budu u stanju pomoći ili brzo obaviti sve što je potrebno.

Šta drugo reći osim - svaka čast!

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najčitanije iz kategorije