Lemina se dogovorio za Southamptonom

Vezista napušta Juventus

Lemina se dogovorio za Southamptonom

Italijanski mediji danas prenose informaciju da se Juventusov vezni fudbaler Mario Lemina dogovorio sa Southamptonom i da će karijeru nastaviti u ovom timu.

Lemina nema gotovo nikakve šanse da se izbori za prvu postavu Stare dame pored Pjanića, Khedire i Marschisija, pa je odlazak sasvim izvjesna opcija za njega.

Nekoliko klubova iz Premiershipa interesovalo se za njegove usluge, a čini se da je na kraju Southampton dobio bitku za njegov potpis te da će on karijeru nastaviti u ovom klubu. 

ESPN prenosi da bi Stara dama trebala od Southamptonja dobiti 20 miliona eura, a Lemina neće morati mnogo putovati na potpis ugovora jer se sa Juventusom već nalazi u Engleskoj gdje će danas igrati prijateljski meč protiv Tottenhama. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Lemina je u redove Juventusa došao na ljeto 2015. godine iz Marseillea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi