Lendrić: Ne želim sjediti i brojati lovu, za Željezničar još nije vrijeme
Bivši najbolji strijelac Premijer lige BiH je završio svoju avanturu u francuskom drugoligašu Lensu

Hrvatski napadač za SportSport.ba

Lendrić: Ne želim sjediti i brojati lovu, za Željezničar još nije vrijeme · Intervju

Kada se neko iz Premijer lige BiH otisne u bolji i bogatiji fudbalski svijet, obično se postavlja pitanje o vremenu koje će morati potrošiti na prilagođavanje. Ivanu Lendriću je u Lensu bilo dobro krenulo, nakon četiri nastupa na svom kontu je imao dva pogotka, međutim stvari su po njega krenule po zlu kada je klupu ovog francuskog drugoligaša napustio trener koji ga je doveo.

U nastavku sezone Lendrić je priliku za igru dobijao sve manje i u dogovoru s klubom jučer je odlučio sporazumno raskinuti ugovor. Mogao je, kaže nam, ostati u klubu jer je imao važeći ugovor, no nije u takvim godinama da može sjediti i primati novac.

"Nakon svega odlazak je bio najrealnija opcija. Svakom igraču je cilj da igra, a budući da sam imao lošu minutažu, logično je da sam bio nezadovoljan. Nemam, doduše, ni 30 godina da mogu sjediti i uzimati pare", kazao je Ivan Lendrić na početku razgovora za SportSport.ba.

Bez obzira što nije mnogo igrao, iz Francuske nosi lijepe uspomene.

"Ma Francuska je jedan drugi svijet. Ne kajem nimalo što sam došao u Lens, iako nisam mnogo igrao, jer je ovo za mene bilo jedno veliko iskustvo. Oduševio me profesionalizam koji vlada u klubu, zatim uslovi... Mislim da klubovi sa naših prostora mogu samo sanjati o tome."

Ponuda za nastavak karijere ima, ali neće žuriti.

"Moj agent Zoran Samardžija je u kontaktu s nekoliko klubova, njemu sam to prepustio. Vidjet ćemo, neću žuriti sa izborom, ali vjerujem da bi se ubrzo nešto trebalo riješiti."

Navijači Željezničara priželjkuju Lendrićev povratak. Šanse za to su, kaže nam, minimalne.

"Stalno sam u kontaktu sa ljudima iz Željezničara, doduše više prijateljski nego poslovno. Ono što mogu reći sa sigurnošću, jeste da ću se jednog dana vratiti na Grbavicu i ponovo zaigrati u plavom dresu, ali mislim da sada za to nije vrijeme. Vidim se, iskreno, u inostranstvu", naglasio je Lendrić koji je u dresu Željezničara odigrao 52 utakmice uz 31 gol i šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi