Lennon: Igrali smo protiv teškog protivnika i zasluženo smo slavili

Trener Celtica nakon meča

Lennon: Igrali smo protiv teškog protivnika i zasluženo smo slavili

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Celtic je večeras u Zenici pobijedio Sarajevo (1:0) i uspio se plasirati u grupnu fazu Evropske lige.

Škotski klub je uspio da dođe do pobjede uz dosta sreće, a jedini gol na meču u 70. minuti postigao je Edouard.

Nakon meča medijima se na press konferenciji obratio trener gostujućeg tima Neil Lennon koji je poručio da je jako sretan što je njegov tim prošao dalje.

"Veoma sam sretan jer je ovo bila jako teška utakmica za nas. Igrali smo protiv teškog protivnika i ovo je važna pobjeda za Celtic..Radujemo se grupnoj fazi. Dobro smo odigrali večeras i zasluženo slavili, a Sarajevo je bilo jako težak protivnik", rekao je Lennon i dodao.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Većinu vremena smo proveli na njihovoj polovini i to nam je odgovaralo jer smo kontrolisali igru. Gledali smo Tatara prije meča i znali smo da će on biti opasan. Odbrana je isto bila na zadatku. A, Pidro je imao tešku noć protiv Frimponga".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hz_033
Nek prica ko sta hoce Pidro je odigrao vrhunski. Cuvao je Ponga, jest ga izbacio par puta ali mu je Pidro skinuo visw lopti nego on njega izbacio. Svaka cast !!
4 0
Salgijica
Ma pidro je igracina. Samo mu je vrijeme ici vani. Treba napredovat, tesko je vidimo doc u europu. Svi ovi kvalitetniji dalje sa sarajevom tesko mogu.. djokanovic, pidro kovacevic za njih je bolje da odu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije