"Tierney je bolji od Van Dijka i to će uskoro dokazati"

Celtic odbio novu ponudu Arsenala

"Tierney je bolji od Van Dijka i to će uskoro dokazati"

Endin Čaušević

Kieran Tierney je bez dileme najveća zvijezda Celtica i bit će iznenađenje ukoliko ga škotski prvak uspije zadržati u svojim redovima ovog ljeta.

Tierney nije igrao prošle sedmice na Koševu protiv Sarajeva, ali se očekuje da sutra u revanšu protiv bordo tima bude u sastavu. Celtic je za ovog defanzivca dobio novu ponudu Arsenala od 25 miliona funti, ali su i nju odbili.

Ovaj 22-godišnji defanzivac je prošle sezone oduševio svojim igrama u dresu Celtica, a trener ga je pretežno koristio na poziciji lijevog beka ili štopera.

Tierney je glavna meta Arsenala i sam je priznao da želi ići u londonski klub. No, prije toga će vjerovatno sutra nastupiti protiv Sarajeva u revanšu prvog pretkola Lige prvaka.

Za ovog momka imaju samo riječi hvale, a bivši trener Celtica, Ronny Deila, je izjavio da je on čak bolji nego Virgil van Dijk i da će to dokazati u budućnosti.

"Kieran bi bio zaista dobar u Arsenalu i to znam. Tehnički se malo treba popraviti, ali je on sjajan fudbaler. Mislim da je bolji čak od Van Dijka jer sam i njega trenirao kada je imao godina kao što sata ima Tierney. Virgil je nevjerovatno napredovao nakon odlaska iz Celtica, ali vjerujem da Tierney može još bolje", rekao je Deila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi