Lennon: Već na prvom treningu sam rekao Van Dijku da neće dugo igrati za Celtic

Znao je da je doveo vrhunskog igrača

Lennon: Već na prvom treningu sam rekao Van Dijku da neće dugo igrati za Celtic

E. Čaušević

Virgil van Dijk važi za jednog od najboljih odbrambenih fudbaler u Evropi, a svojim parijama u Liverpoolu oduševljava fudbalsku javnost.

Ovaj 27-godišnji Holanđanin ponikao je u Willemu II, ali je još kao tinejdžer prešao u Groningen. Nakon nekoliko dobrih sezona u ovom klubu napravio je veliki transfer u Celtic gdje se zadržao dvije sezone prije odlaska u Southampton.

Van Dijk je u Celtic stigao za svega dva miliona eura što je za Groningen tada bila zaista velika cifra. Međutim, u Celticu su već na prvom treningu shvatili da su dobili bingo, te da je Van Dijk zaista vanserijski fudbaler. Tadašnji trener škotskog kluba Neil Lennon je znao šta čeka ovog defanzivca.

"Sjećam se prvog treninga kada sam ga zvao da popričamo i rekao mu da neće biti ovdje dugo i da treba da uživa što više. Jednostavno je bio predobar za naš tim. Nisam moga da vjerujem da smo imali toliko sreće i doveli ga za samo dva miliona eura. On je sve imao već tada kao štoper i znao sam da ga čeka uspješna karijera", rekao je Lennon.

Van Dijk je u Celticu odigrao dvije veoma dobre sezone, a potom je napustio ovaj tim i prešao u Southampton za 15 miliona eura, te je Celtic zaradio čak 13 miliona eura. No, šta tek reći za zaradu Southamptona koji ga je početkom 2018. godine prodao Liverpoolu za nevjerovatnih 75 miliona eura čime je on postao najskuplji defanzivac u historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi