Ni Barca, ni Juve, ni Manchester United: "Mourinho otkrio koja utakmica je za njega bila najteža"

Legendarno finale iz 2003. godine

Ni Barca, ni Juve, ni Manchester United: "Mourinho otkrio koja utakmica je za njega bila najteža"

E. Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho sigurno je jedan od najboljih trenera na svijetu, a rezultati to za njega najbolje govore.

Mourinhu ne ide baš najbolje u proteklih nekoliko godina i trenutno je bez posla nakon što je dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda. Međutim, mnogi i dalje vjeruju da je on jedan od najboljih trenera na svijetu, a to najbolje govore trofeji koje je osvojio u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Sigurno da je najveći podvig Mourinho napravio na klupi Porta gdje se i proslavio prije nekih 15 godina. Posebni je s ovim timom prvo 2003. godine osvojio Kup UEFA, a godinu dana kasnije uspio je da dođe i do trofeja Lige prvaka.

Mourinho rijetko govori o prošlosti, no sada kada ima slobodnog vremena odlučio je da se prisjeti tih dana. Ono što je mnoge iznenadilo jeste činjenica da je za njega najteži meč koji je ikada imao upravo finale Kup UEFA iz 2003. godine kada je Porto nakon produžetaka pobijedio Celtic (3:2) golom Derleija u produžecima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Finale protiv Celtica nije najveća pobjeda ili najveća radost, ali je sigurno najteža utakmica koju sam imao. Kada je utakmica završila mislio sam da sam mrtav koliko je napeto bilo. Od tog meča igrao samo još tri evropska finala, osvojio mnogo titula, ali prema tenzijama, napetosti i do kojeg limita je išla utakmica protiv Celtica zaista se niti jedna druga ne može porediti s tom", rekao je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi