17

Komentari (17)

user1607499935
Lewa jeste zasluzio ove godine ali da je dobio zato jer je dao najvise golova, onda je Messi trebao dobiti 2016, 2017 i 2018 kada je imao i najvise golova i najvise asistencija i kada je po svim statistikama on bio najbolji igrac. Realno
Vienner
Ima boga da je ko mrva djaba pare djaba jare necete osvojit ligu prvaka za narednih 50 godina. Protiv lensa spasavate BOD sta ce tek biti protiv Engleza ili Spanaca ???
Toniche
Ovaj ležeći dobije zlatnu loptu..
King_Kenny
...cak i u Francuskoj ligi se nadju klubovi koji ovakvoj superekipi punoj megazvijezda mogu uzeti bodove,pa cak i titulu,kao prosle sezone,jedino se u Bayernligi sve zna u narednih 20 godina...
miki30
Idi bolan gledaj Looserpool, i bacaj ga na Kloppa i Guardiolu! Šta ovdje spominješ BL? Jesil ti retardiran toliko, ili šta je tvoj problem?
King_Kenny
@miki30 ...bacam ti ga na sestru.
miki30
Jesi ti sine bolestan!
AcMilan_rosoneriBosna
Ovaj Mesi mora dignuti formu il ce biti na klupi
Sars33
@Ramo Legenda
Neka u 2022 mu dadnu dvije zlatne, ja mislim da je zasluzio i onu iz 2019 100%
Toniche
Ovaj ležeći dobije zlatnu loptu..
user1607499935
Znate li kako je Ronaldo dobijao zlatne lopte 2013, 2014 i 2016 godine? 2013: Ronaldo je te godine pomogao Realu da ne osvoje ništa, u ligi pomogao Realu da budu na -15 u odnosu na Barcu, nije bio ni najbolji strijelac lige, pomogao Realu tako što je postigao autogol protiv Granade, pa je pomogao Realu u ispadanju protiv Dortmunda kada je u prvoj utakmici u zadnjoj minuti promašio 100% sansu, pa je pomogao Realu u finalu kupa kralja tako što je namjerno udario igrača Atletica pa je dobio crveni karton. Pa je pomogao toliko Realu da je Real izgubio obje bitne utakmice protiv Atletica i Barce te godine. A Ribery osvoji sve sa Bayernom i ostane bez zlatne lopte. Jos je i asistirao petom Robbenu u finalu LP. Gol za pobjedu. Uporede radi... Kada je zlatna lopta ukradena Sneijderu, Messi je 2010 godine osvojio ligu, superkup (zabio 3 gola protiv Seville za preokret), bio najbolji strijelac lige i LP, dao 4 gola Arsenalu. Znate li kako je Ronaldo dobio 2014 godine? Tako sto je osvojio LP, bio najbolji strijelac LP ali... u nokaut fazi kada je bilo najvaznije Ronaldo niti jedan gol, niti jednu asistenciju nije imao dok Real nije poveo sa 2-0. Ronaldo je bio tu samo da ovjeri pobjedu Reala dok je Ramos davao veoma bitne golove protiv Bayerna i Atletica koji su Realu donijeli LP. Na kraju, zlatna lopta - Ronaldo. Na SP je ispao u grupi, u ligi bio treci. Na kraju dobije zlatnu loptu na racun Ramosovog gola u 93 minuti u finalu protiv Atletica.
user1607499935
Neuer te godine osvoji 5 trofeja ukljucujuci i Svjetsko Prvenstvo. A fanovi Ronaldo pisu kako je Van Dijk pokraden 2019, a Van Dijk i Mane su sami rekli da je Messi najbolji igrac na svijetu. Osim toga, Van Dijk je tada glasao za Messija u izboru za zlatnu loptu. 2016: Najveca kradja u historiji fudbala. Messi u 2016 imao 59 golova i 31 asistenciju, a Ronaldo dobio zbog vaznijih trofeja koje je osvojio zahvaljujuci citavom timu. Nikad niko u historiji fudbala nije imao takvu statistiku, a da nije dobio zlatnu loptu. Znate li zasto je Ronaldo dobio? Zato sto je na EURU davao golove jedino protiv Mađarske i Velsa, a u LP samo protiv Malmoa, Shakhtara, Rome i Wolfsburga i na kraju dobio zlatnu loptu). 0 golova protiv Hrvatske, Francuske, Citya, PSGa, Atletica. Ni te godine protiv jakih protivnika Ronaldo nije nista napravio. Na EURU je uzeo Portugalu pobjedu u grupi protiv Austrije kada je promasio penal. U nokaut fazi Ronaldo je postigao samo jedan gol. U osminifinala pobjedili su Hrvatsku poslije produzetaka 1:0, gol je postigao Quaresma nakon sto je Ronaldo masio 100% sansu. U cetvrtfinalu izbacili Poljsku nakon penala, poslije produzetaka je bilo 1-1, gol je dao Renato Sanchez, u polufinalu su pobjedili Vels 2-0, golove dali Ronaldo i Nani. U finalu pobjedili Francusku sa 1:0. Gol dao Eder. Ronaldo se ozljedio i izasao. U 350 odigranih minuta u nokaut fazi je dao 1 gol. To je Portugal osvojio zahvaljujuci vrlo jakoj i organizovanoj odbrani.
user1607499935
Ronaldo je na EURU 2016 uspio nemoguće. Ekipa mu je osvojila EURO, a on nije proglašen za najboljeg igrača takmičenja. Takvo nešto je se desilo prvi puta u historiji Europskih prvenstava da igrač ekipe koja osvoji EURO ne bude nagrađena i time da njihov igrač bude najbolji igrač takmičenja. Nije bio ni strijelac ni asistent u 5 od 7 utakmica na EURU. Eto kakvo je Ronaldo prvenstvo odigrao. Čak i Grk one 2004 godine Zagorakis je dobio nagradu za najboljeg igrača turnira. Najvece krađe zlatne lopte su bile Ronaldove 2013 i 2016 pa tek onda idu Messijeve 2010 i 2021.
Toniche
Šta si se upalio. Nema Ronalda u ovoj prici samo mesi i lewandowski.. Realno Messi nije zasluzio i kraj.. Lewandowski zadnje dvije sezone Bog za mesija i gotovo.. Ko je i kako osvajao prije nije tema.. Tema je sad.. I sad je messi debela krava a Lewandowski majstor i kraj..
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti