PSG se jedva izvukao u Lensu: Messi ležao na terenu, a Navas napravio amatersku grešku

Na kraju je bilo 1:1

PSG se jedva izvukao u Lensu: Messi ležao na terenu, a Navas napravio amatersku grešku

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a večeras su remizirali u gostima protiv Lensa (1:1) u okviru 17. kola francuske Ligue 1.

Parižani su večeras u Lensu bili veliki favoriti, ali su uz dosta muke uspjeli da izbjegnu poraz i tek u sudijskoj nadoknadi dođu do remija.

PSG je prvu veliku priliku večeras imao u 18. minuti kada je Messi šutirao s vrha kaznenog prostora, ali je stativa spasila domaće. U 37. minuti PSG ponovo prijeti. Ovaj put je u šansi bio Icardi koji je izašao sam ispred golmana domaćih koji je uspio to da odbrani.

Do kraja prvog poluvremena PSG je imao još dvije šanse. U 45. minuti Icardi ponovo propušta dobru priliku jer je Leca ponovo bio siguran, a u narednoj minuti pokušao je Di Maria, no golman Lensa ponovo to brani.

U drugom poluvremenu Lens se odlično branio i uspio je da šokira Parižane i dođe do vodstva u 62. minuti.

Messi je izgubio loptu na centru igrališta i ostao je ležati na terenu, ali sudija se nije oglašavao. Igrači PSG-a tražili su da domaći izbace loptu, no to nisu uradili. Na kraju je Fofana šutirao sa 25 metara, a Navas očajno reaguje i to je bilo 1:0 za Lens.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/FutbolMuu/status/1467243106038865920[/twitter]

Igrači PSG-a su žestoko negodovali što domaći nisu izbacili loptu jer je Messi ostalo ležati na terenu, a na kraju je Verratti zbog prigovora dobio žuti karton.

Lens je samo sedam minuta kasnije mogao do drugog gola. Sjajno je šutirao Costa, ali sada je stativa spasila PSG.

Nakon toga Pochettino je poslao Mbappea na teren, a samo dvije minuta kasnije mladi napadač je bio u šansi. Nakon centaršuta pokušao je glavom, ali Leca i ovaj put to sjajno brani.

I kada se činilo da će Lens da slavi večeras PSG je došao do izjednačenja. U drugoj minuti sudijske nadoknade Mbappe je asistirao za Wijnalduma koji pogađa za 1:1 i veliko slavlje gostujućih igrača koji su uspjeli nekako da izbjegnu poraz večeras.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je prvi na tabeli sa 42 boda, dok je Lens ostao na petoj poziciji i ima 27 bodova.

Top Komentari

Toniche
Ovaj ležeći dobije zlatnu loptu..
9 3
King_Kenny
...cak i u Francuskoj ligi se nadju klubovi koji ovakvoj superekipi punoj megazvijezda mogu uzeti bodove,pa cak i titulu,kao prosle sezone,jedino se u Bayernligi sve zna u narednih 20 godina...
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi