Messi kao da živi u 2031. godini, potvrđuje to i ovaj "pas budućnosti"

Nevjerovatno kakvo razmišljanje

Messi kao da živi u 2031. godini, potvrđuje to i ovaj "pas budućnosti"

A. Čaušević

Fudblaski genije poput Lea Messija se vjerovatno nikada neće ponovo pojaviti na sceni. Argentinac traje 15 godina i djeluje kao da nema rok trajanja. 

Barcelona je u finalu Kupa Kralja pobijedila Athletic Bilbao sa visokih 4:0 uz još jednu maestralnu partiju Messija. Kataloncima je to bio prvi trofej od sezone 2018/19.

"Bilo je zaista teško osvojiti ovaj trofej. Patili smo se u dosta utakmice, ali je uvijek lijepo osvojiti nešto", kazao je Argnetinac poslije meča te nastavio:

"Zaista sam sretan zbog ove grupe igrača jer su zaslužili malo sreće. Zaista je poseban osjećaj biti kapiten ovog kluba gdje sam proveo cijeli život. Ovo je za mene poseban trofej Kupa."

Messi je tokom utakmice imao niz fenonemalnih pasova. Zabio je i četvrti gol za svoj tim. Međutim, njegov pas iz prvog dijela je ono o čemu se najviše priča.

Oglasi

Tom prilikom fudbalski mag je još jednom demonstirao koliko unaprijed razmišlja i njegovo dodavanje Antoineu Griezmannu je čisti dar prirode i zaista izgleda jednostavno.

U prvih mah se činilo da je njegov potez besmislen, kako je trebao dodati loptu Mingueza ili Destu, ali je posalo toliko precizno i odmjereno dovoljno da do nje dođe Griezmann.

[twitter]https://twitter.com/tiniademaj10/status/1383516135807610883[/twitter]

Ovo je još jedan razlog zašto navijači Barcelone ne mogu Messija zamisliti u drugom klubu. Joan Laporta naporno radi da najboljeg igrača u historiji zadrži u timu.

"Leo je najbolji na svijetu. Veome je privržen klubu. Ubijeđen sam da želi ostati i uradit ćemo sve da ga zadržimo. Vidjelo se da je okružen velikim timom. Igrali su odličan fudbal", rekao je Laporta.

Messiju ugovor s Barcelonom ističe na kraju sezone. Novi još nije potpisan. PSG i Manchester City se nadaju njeogovom dovođenju, ali poznavajući Laportu i njegove sposobnosti Katalonci sigurno nisu rekli posljednju riječ.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adi2019
Kakav debil Od novinara
6 3
Mehinaldo
Ja budale cuj 2031. Pa jesil lud kao da ce roboti igrati
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi