U dvije riječi je stalo sve što je Messi imao poručiti shrvanom Neymaru

Brazilac teško povrijeđen

U dvije riječi je stalo sve što je Messi imao poručiti shrvanom Neymaru

Eldar Ganibegović

Neymar se teško povrijedio u utakmici Brazila protiv Urugvaja i čeka ga dug period oporavka. Poruke podrške stižu sa svih strana, a jedna od njih stigla je i od Lionela Messija.

Brazilac Neymar je pokidao prednje ukrštene ligamente i meniskus i van terena bi mogao biti i do godinu dana, kako kažu neke prognoze.

Sama povreda prednjih križnih ligamenata odvaja od terena na barem šest mjeseci, no u ovom slučaju postoji mogućnost da 31-godišnji Brazilac bude još duže na pauzi.

[instagram]https://sportsport.ba/fudbal/neymar-povreda-koljeno-ligamenti-poruka-instagram/460929[/instagram]

Ova povreda će sigurno utjecati na Neymara i njegovu karijeru koja je ionako poprilično pala nakon svih dešavanja u Parizu prethodnih mjeseci, kada je bio na velikom udaru navijača PSG-a.

Poruke podrške Neymaru stižu sa svih strana. Na Instagram storyju se oglasio i Lionel Messi.

Oglasi

Njih dvojica su dijelili svlačionicu u Barceloni i PSG-u, te su veliki prijatelji. Sve što je Messi imao da kaže stalo je u dvije riječi.

"Mnogo snage", napisao je Leo Messi uz fotografiju njih dvojice.

Opis nije dostupan.

Neymar će biti podvrgnut operaciji, nakon čega slijedi početak procesa oporavka.

Zbog povrede propušta i susret na terenu s Lionelom Messijem, zakazan za 22. novembar. Naime, Brazil i Argentina igraju meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi