Hoće li Lionel Messi zaista na posudbu jer Inter nije u play-offu? Argentinac sam dao odgovor

Sada i definitivno

Hoće li Lionel Messi zaista na posudbu jer Inter nije u play-offu? Argentinac sam dao odgovor

Edmir Škorić

Argentinski reprezentativac Lionel Messi potpisao je ovog ljeta za Inter Miami, no već neko vrijeme se špekuliše da će otići tokom zime na posudbu jer se MLS ekipa nije plasirala u play-off tamošnjeg prvenstva.

Messi je imao problema sa povredom tokom regularnog dijela sezone i očito se osjetilo njegovo neigranje u nekim mečevima, pa je Inter Miami prošlog vikenda od Cincinnatija i zvanično eliminisan iz play-offa.

Zbog toga su se pojavili izvještaji da bi 36-godišnjak mogao privremeno tražiti promjenu kako bi zadržao nivo kondicije, a kao moguće destinacije spominjali su se bivši klub Barcelona i Saudijska Pro liga u kojoj nastupa veliki broj zvijezda, među ostalima i Cristiano Ronaldo.

Ali nakon što je u utorak postigao oba argentinska gola u pobjedi 2:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Perua, Messi je prekinuo sve razgovore o potencijalnoj pozajmici na zimu.

Upitan da li bi tražio pozajmicu, Messi je odgovorio: "Ne.

Oglasi

"Šteta je što nismo ušli u play-off. Prišli smo veoma blizu. Propustio sam posljednjih nekoliko utakmica, imali smo nekoliko povreda. Jul je bio veoma težak za nas, igrali smo svaka tri dana, putovali. Ali osvojili smo turnir (trijumf Liga kupa u avgustu), što je važno za klub i ono što dolazi sljedeće godine", poručio je Messi.

„Treniraću, igraću naš predstojeći meč protiv Charlotte FC i pokušaću da dođem ovde u reprezentaciju na najbolji mogući način za novembar. Nakon toga ću uživati ​​u praznicima u Argentini. Ovo je prvi put da imam više slobodnih dana u decembru, sa praznicima, spokoj, sa svojim ljudima. U januaru se vraćam ponovo na predsezonu. Počni od nule i pripremi se što bolje kao i uvijek", zaključio je, po mnogima, najveći fudbaler svih vremena.

Interu su ostale dvije utakmice u regularnom dijelu sezone, od kojih će obje biti protiv Charlottea, na domaćem terenu u srijedu i u Charlotteu u subotu. Glavni trener Heronsa Tata Martino rekao je da će Messi propustiti utakmicu u srijedu dok se vraća iz Južne Amerike.

Pošto je Inter Majami propustio play-off MLS-a, klub je ovog vikenda najavio da će početkom novembra krenuti na turneju po Kini od dvije utakmice.

Inače, Messi će po svemu sudeći krajem oktobra po osmi put biti osvajač Zlatne lopte. Iako odluka još nije ozvaničena, brojni svjetski mediji uvjeravaju da je sve već poznato i da će zahvaljujući osvajanju Svjetskog prvenstva s Argentinom Messi dobiti laskavo priznanje ispred Erlinga Haalanda (Manchester City).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi