Stigle su vijesti o Neymarovoj povredi - Katastrofa!
Foto - EPA

Čeka ga dugo odsustvo

Stigle su vijesti o Neymarovoj povredi - Katastrofa!

Midhat Šljivak

Brazilska zvijezda Neymar (31) doživio je zaista teške povrede u meču s Urugvajem. Njemu su pokidani križni ligamenti lijevog koljena, ali i meniskusa i slijedi mu višemjesečna pauza.

Strašne vijesti saznao je večeras Neymar. Fudbaler Al Hilala doživio je strašne povrede lijevog koljena na meču s Urugvajem i slijedi mu duga pauza od fudbala.

Njemu su popucali prednji križni ligamenti lijevog koljena, ali još veći je problem što je stradao i meniskus, te mu je koljeno poprilično uništeno.

On će nažalost morati na višemjesečnu pauzu. Sama povreda prednjih križnih ligamenata odvaja od terena na barem šest mjeseci, no u ovom slučaju postoji mogućnost da 31-godišnji Brazilac bude još duže na pauzi.

Pretpostavke su da će oporavak brazilskog asa trajati između sedam i devet mjeseci.

Oglasi

Teška povreda njihove glavne zvijezde napravila je problem i Al Hilalu. Oni su imali velike planove s Neymarom, plaćaju ga nevjerovatnim ciframa, no ove sezone ga po svemu sudeći više neće gledati na terenu.

Ova povreda će sigurno utjecati na Neymara i njegovu karijeru koja je ionako poprilično pala nakon svih dešavanja u Parizu prethodnih mjeseci, kada je bio na velikom udaru navijača PSG-a.

Na kraju je zbog pritiska i otišao u Saudijsku Arabiju. Tamo je dočekan kao heroj, plaćaju ga desetinama miliona eura godišnje i ovo je svakako veliki šok za Al Hilal.

Neymar je za ekipu iz Saudijske Arabije odigrao samo pet utakmica. Postigao je jedan gol i upisao je tri asistencije.

Vidjet ćemo šta će se desiti s njim. Ugovorom je vezan do 2025. godine, a odavno je izrazio želju da se vrati u svoj Santos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti