U Saudijskoj Arabiji se hvataju za glavu zbog poruke koju je objavio Neymar na Instagramu

Bez najveće zvijezde najmanje četiri mjeseca

U Saudijskoj Arabiji se hvataju za glavu zbog poruke koju je objavio Neymar na Instagramu

Endin Čaušević

Brazil je u utorak navečer igrao na svom terenu protiv Urugvaja, a meč je obilježila teška povreda Neymara koji je pokidao ligamente koljena i očekuje ga duga pauza. Neymar se nakon svega oglasio na društvenim mrežama i nije krio da je za njega ovo najteži trenutak u karijeri.

Neymar je imao dosta problema s povredama u prethodnim godinama dok je nastupa za PSG, te je skoro svake sezone barem par mjeseci bio van terena.

No, odlaskom u Saudijsku Arabiju nadao se da su povrede iza njega, no reprezentativne obaveze donijele su mu najveću noćnu moru koju je mogao zamisliti.

Neymar je na meču protiv Urugvaja pokidao ligamente koljena, a prve informacije govore da će igrač Al Hilala van terena biti najmanje četiri mjeseca, no da bi oporavak mogao trajati i dosta duže.

Brazilac će na operaciju i nakon toga početi proces oporavka i u najboljem slučaju na terenu će ponovo biti tek za četiri mjeseca, no s obzirom koliko je komplikovana povreda obično igrači ne igraju oko pola godine.

Oglasi

Neymar se oglasio nakon svega na društvenim mrežama i jasno je poručio da je za njega ovo najteži period u karijeri jer se s tako teškom povredom ranije nije susretao.

"Ovo je veoma tužan trenutak, najgori u mom životu. Znam da sam jak, ali sada zaista trebam porodicu i prijatelje još više da su uz mene. Nije lako doživjeti takvu povredu, pa ići na operaciju i znati da si van terena najmanje četiri mjeseca. Imam mnogo vjere i strpljenja, ali... Hvala svima na porukama podrške", napisao je Neymar.

Očekuje se da će Neymar ostati u Brazilu tokom oporavka od povrede i da se neko vrijeme sigurno neće vraćati u Saudijsku Arabiju.

Njegova povreda sigurno je ogroman udarac i za Al Hilal koji je uložio nevjerovatan novac da dovede Neymara, a sada će najveća zvijezda ovog kluba biti van terena skoro do kraja ove sezone.

Saudijci su se radovali dolasku Neymara i prilici što ga mogu gledati na sceni, ali vijesti iz Brazila su ih žestoko uzdrmale jer nije isključeno da ga na terenu vide ponovo tek iduće sezone što bi zaista za Al Hilal bio žestok udarac.

Top Komentari

Mowzilla
Taman da stigne na bozic, sestrin rodjendan, karneval, dan zaljubljenih i dan zena, a moze i uskrs provesti u brazilu :D
0 0
DobarLos
Cuj bice van terena SKORO do kraja godine???!! A u tekstu pise pola godine, pa i vise da traje oporavak...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi