Leo Messi pravio šou u Valenciji, a Levante tu nije mogao ništa
Kakva noć za Lea Messija, koji je upisao 43. hat-trick u dresu Barcelone uz dvije predivne asistencije

Hat-trick i dvije asistencije nevjerovatnog Argentinca

Leo Messi pravio šou u Valenciji, a Levante tu nije mogao ništa

Barcelona je u 16. kolu La Lige kao gost savladala Levante sa visokih 5:0 u utakmici koju je u potpunosti obilježio Lionel Messi.

Fantastični Argentinac imao je još jednu noć za pamćenje pošto je učestvovao u svim golovima svoje ekipe - Tri puta je bio strijelac, a dva puta asistent.

Nije Levante izgledao loše u prvih pola sata, na momente je čak bio i bolji tim, ali stvari su po domaću ekipu krenule po zlu onog momenta kada je Messi odlučio da uzme stvari u svoje ruke.

Igrao se 35. minut kada je Barca povela sa 1:0. Messi je napravio dar-mar, predriblao nekoliko igrača Levantea i majstorski uposlio Suareza koji efektno zabija za 0:1. Osam minuta kasnije, Busquets proigrava Messija koji pogađa za 2:0 i potvrđuje da će ovo biti njegovo večer.

Odmah na startu drugog poluvremena, Messi zabija i svoj drugi gol za 3:0 da bi u 60. minuti krunisao izuzetnu akciju svog tima i kompletirao hat-trick. Tačku na i je u 88. minuti stavio Pique nakon još jedne fenomenalne akcije Barcelone, a Messi je kod tog gola upisao i svoju drugu asistenciju večeras.

U La Ligi je odigrano tek 16 kola, a Leo Messi je već na "double-double" učinku sa 14 golova i 10 asistencija. Ovo mu je bio 43. hat-trick u dresu Barcelone.

Barcelona je i dalje prva na tabeli sa 34 bodova, a prate je Sevilla i Atletico sa po 31 bodom. Na četvrtom mjestu je Real Madrid sa 29 bodova.

Treba istaći da je za Levante u posljednjih 20 minuta susreta zaigrao i Sanjin Prcić, koji se u finišu zamalo upisao u strijelce, ali i da je domaći tim u 77. minuti ostao s igračem manje zbog isključenja Cabaca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

sarajevo19
i opet ustasa bolji
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije