Messi: Ronaldo je moj heroj i najbolji napadač kojeg sam vidio

Uvijek se divio legendarnom Brazilcu

Messi: Ronaldo je moj heroj i najbolji napadač kojeg sam vidio

E. Čaušević

Lionel Messi rijetko govori o svojim idolima iz djetinjstva, no za njega jedan fudbaler je ispred svih.

Argentinac često govori da je najveći utjecaj u njegovoj karijeri ostavio Ronaldinho koji je bio uz njega kada je tek počinjao, te da je od njega naučio mnoge stvari. Ipak, za Messija postoji fudbaler koji je ispred svih njih, a to je legendarni Ronaldo.

Jedan od najboljih napadača svih vremena je heroj mnogih generacija, a ni Messi nije bio imun na njegove partije. Igrač Barcelone je priznao da je volio gledati Ronalda kako igra, te da je za njega to najbolji napadač ikad.

"Ronaldo je moj heroj. On je najbolji napadač kojeg sam vidio. Bio je tako brz i mogao je zabiti gol iz bilo koje situacije. Imao je šut bolji od svih i zaista me impresionirao svaki put kada sam ga gledao kako igra", rekao je Messi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi