Trenutak koji je mogao proganjati Messija : Savršena lopta i idealna pozicija, a onda - iznenađenje!

Je li htio previše?

Trenutak koji je mogao proganjati Messija : Savršena lopta i idealna pozicija, a onda - iznenađenje!

A. Čaušević

Lionel Messi je poslije tri izgubljena finala stigao do trofeja s Argentinom. Osvojena je Copa America poslije trijumfa nad Brazilom. 

Messi je na stadionu Maracana bio odličan, ali sudbina je htjela da gol odluke postigne Angel Di Marija koji je sjajno lobovao Edersona u prvom poluvremenu.

Kapiten Gaučosa je vrlo lako mogao postati tragičar nakon za njegove standarde nevjerovatnog promašaja u posljednjim minutama. 

Dobio je Messi idealnu loptu od De Paula, bio je i dobar prijem, ali kao da se jednostavno prepao u tom trenutku što je iznenađenje obzirom na iskustvo. 

Da stvar bude gora Messi se i okliznuo u odsutnom trenutku što je odbrana Brazila iskoristila i spasila svoj gol. 

[twitter]https://twitter.com/lxffi/status/1414081295236296707[/twitter]

Oglasi

Sve se to dešavalo u 88. minuti pa na sreću Argentinaca Brazilci nisu imali dovoljno vremena da kazne ovaj zaista veliki promašaj. 

Nakon što je odsviran kraj uslijedilo je veliko slavlje, a prva stvar koju je Messi uradio je ta da je nazvao svog sina i pohvalio mu se medaljom.

Pokazivao mu je i ljubio zlatnu medalju, sav ponosan, a sin je naravno bio takođe uzbuđen, te je plakao od sreće. Sigurno utakmica koju će ovaj 34-godišnjak pamtiti do kraja života. 

Inače, Argentini je ovo bila prva medalja na velikim takmičenjima još od 1993. godine, tada je također osvojena Copa America. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi