Messijev najdraži trenutak u karijeri i to u dvorištu najvećeg rivala!

Argentina osvojila Copu

Messijev najdraži trenutak u karijeri i to u dvorištu najvećeg rivala!

A. Čaušević

Argentina je osvojila Copa Americu nakon što je s minimalnih 1:0 pobijedila Brazil na stadionu Maracana u Rio de Janeiru. 

Lionel Messi, za mnoge najbolji fudbaler u historiji, je konačno dočekao da podigne trofej u dresu reprezentacije.

Nakon niza poraza u finalima, Messi je najdraži trenutak u karijeri ostvario pred očima najvećeg rivala, barem kada je u pitanju reprezentativni fudbal.

Utakmica je bila očekivano tvrda i napeta sa čak devet žutih kartona, a pobjednik je odlučen još u prvom dijelu kada je zabio Angel Di Maria.

Di Mario je lijepo primio jedan dubinski pas te sjajnim lob udarcem prevario Edersona. Bio je to zaista jedan od najljepših golova na turniru.

U drugom poluvremenu Brazilci su napravili ofanzivu, imali su niz dobrih prilika, ali je Emiliono Martizen, junak Gaučosa iz sjene, bio odličan kao i tokom cijelog turnira.

Argentini je ovo bio prvi trofej nakon skoro 30 godina čekanja, posljednja Copa America je osvojena još 1993. godine.

Top Komentari

realno_govoreci
Za ljubitelje kvalitetnog nogometa izgubljeno vrijeme. Koliko los nogomet za nepomjerovati,odbrane kao da ne postoje,neko nabijanje i izbijanje,kao neka nizerazredna liga ali eto nek je Messi uzeo titulu da nemaju sta prigovarati mada je ova Copa presmijesno takmicenje postalo
2 3
kurjak
E hvala ti Bože da sam i ovo dočekao,jest da je ono jedan ko nijedan al nek se priča.Posebne čestitke novinaru Čauševiću.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi