Scena koja definiše fudbalsku emociju: Uplakani Neymar roni suze i traži Messija...

Trenutak za pamćenje

Scena koja definiše fudbalsku emociju: Uplakani Neymar roni suze i traži Messija...

A. Čaušević

Okrenulo se kolo sreće. Lionel Messi je konačno dočekao da proslavi jedan trofej sa Argentinom.

Gaučosi su u finalu Copa Americe s minimalnih 1:0 pobijedili Brazil. Odlučio je prekrasan gol Angela Di Marije iz prvog dijela kada je lobovao Edersona.

Rivalstvo Argentine i Brazila je među najvećim na svijetu i svaki poraz od najvećeg rivala itekako boli, tako je bilo i sinoć.

Neymar, najveći superstar brazilske selekcije, je poslije posljednjeg sudijskog zvižduka ronio suze. Jednostavno emocije su ga savladale.

I umjesto da utjehu traži u svom taboru on je krenuo prema Argentincima tražeći svog prijatelja i bivšeg saigrača iz Barcelone, Lea Messija.

Oglasi

Kada ga je Messi ugledao odmah je krenuo prema njemu, čvrsto ga je zagrlio i rekao nekoliko riječi utjehe. Čak ga je i rukom zaštitio kako se ne bi sudario s Argentincima koji slave.

Priča je dobila nastavak u tunelu kultne Marakane gdje su Messi i Neymar sjedili jedno vrijeme na stepenicama i očegledno našli vremena i prostora za šalu obzirom na osmijeh na licu.

Na terenu kultnog stadiona vođen je pravi mali fudbalski rat što je očekivano obzirom na rivale i ulog. Bilo je itekako napeto, a na kraju su Argentinci dočekali prvi trofej u Messijevoj eri. 

Oko 45 miliona Argentinaca je počelo da slavi kako u svojoj zemlji tako i širom svijeta, na drugoj strani u Brazilu slijede sedmice tugovanja. 

Top Komentari

BigBabo
Veliki igraci, svaka cast Mesiju.
10 1
miki30
Pa on uvjek cmizdri, šta je tu čudno?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi