Messi više nije dobri dečko: Rodrygo je izgovorio zabranjenu riječ, odmah mu se u očima ukazao strah

Scena sa Marakance

Messi više nije dobri dečko: Rodrygo je izgovorio zabranjenu riječ, odmah mu se u očima ukazao strah

A. Čaušević

Reputacija Lionela Messija kao "dobrog dečka" dovedena je u pitanje nakon žestoke svađe tokom napete kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo između Brazila i Argentine na kultnoj Maracani. Gaučosi su dobili meč sa 0:1.

Dugo iščekivana kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo 2026. pretvorila se u haos nekoliko trenutaka prije početka zbog velikih nereda među navijačima, a mnogi inostrani mediji su sve okarakterisali kao skandal na Marakani.

Usred nemira tenzije su proključale na terenu, što je dovelo do svađe između Lionela Messija i Rodriga de Paula sa jedne te Rodryga Goesa sa druge strane što je dodatno zakomplikovalo ionako burnu situaciju.

Kapiten Gaučosa i njegov "tjelohranitelj" na terenu su bili uključen u žestoku verbalnu raspravu sa zvijezdom Reala, a izvještaji govore da je Rodrygo označio Messija i njegove saigrače kao "kukavice".

Ta uvreda je izazvala žestoku reakciju osmerostrukog osvajača Zlatne lopte, koji je odgovorio odlučno tako što je Brazilca uhvatio za vrat.

Oglasi

"Mi smo svjetski prvaci, zašto smo kukavica? Pazi šta pričaš", žestoko je Messi odbrusio 14 godina mlađem brazilskom fudbaleru.

Čuveni fudbaler je uglavnom do sada slovio za mirnog i povučenog dečka koji je izbjegavao rasprave i svađe na terenu, ali pred kraj karijere je odlučio promijeniti ploču.

Messi povukao igrače s terena

Svemu je prethodila Messijeva kapitenska odluka da izvede ekipu sa terena nakon što je vidio zlostavljanje argentinskih navijača na tribinama.

Upravo iz tih razloga utakmica je kasnila pola sata. Nije poznato ko je započeo nerede, ali je policija reagovala brutalno te je morala primijeniti silu da bi smirila situaciju.

Oglasi

Nakon utakmice Messi je komentarisao nerede. Kazao je da je vidio kako udaraju njegove zemljake te da je morao nešto poduzeti.

"Sve to smo teško doživjeli jer smo vidjeli kako udaraju ljude. Već smo to vidjeli s policijom, s onim što se dogodilo u finalu Libertadoresa između Fluminensea i Boce Juniors."

"Došlo je do novog tlačenja ljudi pendercima. Neki od igrača su tamo imali svoje porodice", kazala je "desetka" Gaučosa.

Nereci policije i navijača su obilježili utakmicu Brazil - Argentina

Messi je dodao da on i saigrači nisu mogli učiniti mnogo toga. Prišli su tribini kako bi smirili situaciju poslije čega su napustili teren. Kad su dobili uvjerenja da su im porodice dobro, nastavili su meč.

Argentina je meč dobila sa 1:0 golom Otamendija te je ostala na prvom mjestu. Sa druge strane Brazil je izgubio treći poraz u nizu tek je na 6. mjestu i direktan plasman na Mundijal je već sada doveden u pitanje.

Inače, iz Južne Amerike direktno na SP 2026 ide šest reprezentacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi