Trijumf Argentine u Riju, ali i haos - Policija tuče navijače, jedan krvav leži, Messi u nevjerici!

Lude scene u Južnoj Americi

Trijumf Argentine u Riju, ali i haos - Policija tuče navijače, jedan krvav leži, Messi u nevjerici!

E. Ganibegović

Haos na Marakani. U tri riječi sve je stalo, kada je u pitanju utakmica između fudbalskih reprezentacija Brazila i Argentine.

U okviru 6. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, večeras je na Marakani u Rio de Janeiru Brazil ugostio Argentinu. Prvaci svijeta slavili su rezultatom 0:1.

Gledali smo vrlo tvrdo i izjednačeno prvo poluvrijeme. Najbolju šansu imao je Brazil i to u 45. minuti. Gabriel Martinelli je šutirao iz teške pozicije, no njegov šut je blokiran.

Isti igrač u 58. minuti promašuje zicer. Ustvari, junak je bio Emiliano Martinez koji sjajno brani njegov volej udarac.

Pet minuta kasnije stiže kazna. Lo Celso je poslao sjajnu loptu u kazneni prostor Brazila, a Otamendi skače i glavom pogađa za konačnih 0:1.

Oglasi

Do kraja utakmice Brazil je ostao s igračem manje. Igrala se 82. minuta kada je čileanski sudija Maza pokazao direktan crveni karton Joelintonu, koji je ušao samo devet minute ranije umjesto Gabriela.

Prije same utakmice, nastao je pravi haos. Video je objavio poznati novinar Fabrizio Romano, a na njemu se može vidjeti svašta.

Brazilska policija tukla je navijače Argentine. Jedan je završio vrlo krvav što se može vidjeti na videozapisu koji je objavio pomenuti novinar.

Vidi se kako jedan navijač plače. A šta tek reći za pogled Lionela Messija? Gleda i ne vjeruje.

Oglasi

Nakon ove utakmice Argentina ostaje prva s 15 bodova. Brazil je tek šesti sa sedam bodova iz šest utakmica.

Prošireno Svjetsko prvenstvo 2026. godine

Za razliku od nekih prethodnih Svjetskih prvenstava, Svjetsko prvenstvo 2026. godine imati će čak 16 učesnika više, odnosno njih 48 umjesto dosadašnja 32.

Dok je Južna Amerika do sada imala četiri sigurna mjesta, a petopalsirani je išao u baraž, sada se situacija za njih znatno popravila.

Sada Južna Amerika, odnosno CONMEBOL, imaju sigurnih šest mjesta na Svjetskom prvenstvu (uživo, zaključno s Brazilom), dok sedmi ide u baraž protiv selekcije iz Okeanije.

To, dakle, znači da ćemo 2026. godine gledati najmanje šest reprezentacija iz Južne Amerike, a vrlo moguće i sedam. Dalje, to znači da samo tri ili četiri selekcije iz južnoameričkih kvalifikacija neće izboriti plasman u Kanadu, SAD i Meksiko.

Da se sada završe kvalifikacije u Južnoj Americi, na prvenstvo bi išli Argentina, Urugvaj, Kolumbija, Venecuela, Ekvador i Brazi, Paragvaj bi išao u baraž, dok bi Čile, Bolivija i Peru ostali bez plasmana.

Top Komentari

user1692778042
I treba cigane udarati, argentinci su jedno 200 puta pali na teren i simulirali.
0 0
Ecosport
Sve iz nemoći. Isto su im radili i u finalu Copa Libertadores. Argentinska policija će njima vratiti i to je to. Mržnja se nastavlja.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi