Sergio Ramos je i dalje bez kluba, ali sada mu se ponudila posebna prilika

Još se čeka na potpis

Sergio Ramos je i dalje bez kluba, ali sada mu se ponudila posebna prilika

Edmir Škorić

Bivši igrač PSG-a i Real Madrida, Sergio Ramos, još uvijek je bez kluba, ali to bi se vrlo brzo moglo promijeniti.

PSG je 2. juna objavio kako Ramos neće ostati jer postaje slobodan igrač, a nije bilo želje da se saradnja s njim produži. Tako je njegova avantura u PSG-u završena kada i Messijeva, a obojica su 2021. godine došli iz La Lige u Ligu 1.

Za Ramosa je prva sezona u PSG-u bila za zaborav, ali se u zadnjoj sezoni oporavio i uspio postati prvi izbor u ekipi s kojom je na kraju osvojio titulu.

Na neki je način Ramosov odlazak bio iznenađujući. Bio je važan dio momčadi prošle sezone i očekivalo se da će ostati još jednu godinu, ali francuski klub odlučio je ne ponuditi produženje i umjesto toga potpisao je Milana Skriniara iz Intera.

Od prošlog mjeseca, kada je postalo službeno da ne nastavlja s PSG-om, Sergio Ramos ostaje bez kluba - no unatoč tome nije prestao trenirati. 37-godišnjak je prenio brojne videozapise, u kojima opisuje svoje solo treninge na društvenim mrežama i planove o održavanju forme kada dođe novi klub.

Oglasi

U Sjedinjenim Državama vlada najveći interes za Ramosa. Defanzivca traži liga koja se želi takmičiti sa Saudijskom Arabijom i pokušava regrutirati poznate igrače.

Inter Miami je uspio dovesti Messija, Busquetsa i Jordija Albu, ali nisu navodno spremni angažovati Ramosa. MLS želi da njihova liga bude zanimljivija i nada se da bi se neka druga ekipa mogla dovesti Ramosa, kojeg također motre i timovi iz Saudijske Arabije.

Bilo je nekih glasina da bi se mogao vratiti u svoj bivši klub Sevillu, ali Andalužani su ubrzo demantovali da žele dovesti iskusnog štopera.

Sada mu se navodno otvorila prilika da ode u Istanbul, te da potpiše za Galatasaray. Navodno turski velikan pregovara sa Ramosom i nastoji ga uvjeriti da dođe, kako bi zajedno branili titulu u Turskoj, ali i pokušali da naprave veliki rezultat u Ligi prvaka. Za navijače Galate bi to bilo poput ostvarenja sna nakon što je za stalno potpisan Mauro Icardi, koji je inače bio na posudbi iz PSG-a.

37-godišnji Ramos je sa Španijom osvojio naslov svjetskog prvaka te dva puta Evropsko prvenstvo, a može da se pohvali i sa četiri trofeja Lige prvaka osvojena sa Real Madridom.

Uz to, pet puta je sa Realom bio na krovu Španije, a dva puta sa PSG-om osvajao naslov u Francuskoj. S Parižanima je osvajao i Superkup.

S obzirom na to kako izgleda i koliko se brine o svom tijelu, čini se da će Ramos bez problema odigrati još nekoliko sezona, ali očito podaleko od Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi