"Ili mi ili on": Lewandowski i još dvojica igrača ne žele Messija u Barceloni

Strah od konkurencije i raniji konflikti

"Ili mi ili on": Lewandowski i još dvojica igrača ne žele Messija u Barceloni

A. Čaušević

Hoće li se Lionel Messi nakon dvije godine vratiti na Nou Camp? Kako sada stvari stoje napustit će PSG, ali je upitno dres kojeg kluba će nositi naredne takmičarske godine. 

PSG je voljan da zadrži Messija, ali je upitno koliko je svjetski prvak s Argentinom zagrijan za ostanak na Parku prinčeva, pogotovo nakon što su ga navijači izviždali nekoliko puta.

Do sada je obavljeno nekoliko rundi pregovara, međutim generalni je dojam da je čarobnjak iz Rosarija najbliži povratku u Barcelonu nego potpisu za bilo koji drugi klub.

Ipak, upitno je koliko ga želi svlačionica Katalonca. Pojedini španski mediji nagađaju da su se trojica igača pobunila protiv Messijevog dolaska.

Prvi je Ansu Fati koji ni pod razno ne ćeli da vrati svoj broj 10 Messiju, uz to mladi Španac ima poprilično hladne odnose sa sedomostrukim osvajačem Zlatne lopte.

I Marc Andre Ter Stegen nije zainteresovan za povratak La Pulge, prvenstvno zbog treninga na sukobu od prije nekoliko godina i taj konflikt još uvijek nije zaboravljen od strane njemačkog golmana.

Oglasi

Navodno se i Robert Lewandowski protivi Messijevom povratku jer se boji da bi Argentinac mogao pokvariti njegove planove.

Poljak je nedavno izjavio da ne bi imao ništa protiv Messijevog povratka, ali nakon saznanja da Messi planira igrati na poziciji "lažne devetke", sjajni golgeter je promijenio svoje mišljenje.

U međuvremenu predstavnici Barcelone su već održali nekoliko sastanaka sa čelnicima Saveza kako bi dobili dozvolu za Messijev povratak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Argentinac bi prema špekulacijama trebao potpisati dvogodišnji ugovor uz godišnju neto platu od 13 miliona eura, odnosno 25 miliona bruto te bi imao opciju da nakon prve sezone napusti klub kao slobodan igrač.

Messi svaki slobodan trenutak koristi da skokne do Barcelone, tako je bilo i prethodnih dana. Jasno je da i postoji njegova želja za povratakom, a da li će doći do istog ostaje da se vidi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RIQUELME10
Ma ova novinarska konjona pise samo tekstove protiv barce, a promjenu trave na bermabeu dize u nebesa. Idiot
0 0
vedin
Vi uporno pišete gluposti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije