Leon Bailey ima tri opcije: Za koju će reprezentaciju zaigrati?

Zvijezda u usponu

Leon Bailey ima tri opcije: Za koju će reprezentaciju zaigrati?

Sjajni fudbaler Bayer Leverkusena Leon Bailey će u godinama koje dolaze, sasvim sigurno, biti jedan od najboljih fudbalera na svojoj poziciji lijevog krila, iako može igrati i desno, u napadu...

Ima tek 20 godina i Leverkusenov je član od januara 2017. godine kada je za 13.5 miliona eura doveden iz Genka. Trenutno važi za najboljeg jamajčanskog fudbalera u Evropi (a nema ih mnogo), ali vrlo je upitno čiji će, zapravo, biti u budućnosti.

Leon Bailey je rođen u Kingstonu, na Jamajci, ali vuče porijeklo iz Engleske odakle su njegovi baka i djed. Do sada nijednom nije igrao za A reprezentaciju svoje zemlje, a upisao je svega jedan nastup za U-23 selekciju Jamajke.

Za Jamajku najvjerovatnije neće ni zaigrati jer ga već žele vrbovati i Englezi i Nijemci. Prvi igraju na kartu porijekla, a drugi se uzdaju u njegov petogodišnji ugovor sa Bayer Leverkusenom i mogućnosti da dobije njemački pasoš ukoliko se još neko vrijeme zadrži u toj zemlji.

Bailey ima tri opcije, a njegov otac Craig Butler, koji mu je ujedno i menadžer, rekao je da odluka još nije donesena i da ima sasvim dovoljno vremena da njegov sin odluči za koju će reprezentaciju nastupati.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Interesantno, Bailey je jučer objavio svoju fotografiju uz koju je stavio opis "Lav" i to samo nekoliko sati prije nego što je Southgate saopštio spisak fudbalera za Svjetsko prvenstvo. Time je "ispalio" svoje brojne pratioce koji su njegov opis povezali sa reprezentacijom Engleske (nadimak: Tri lava), koji su se iznenadili kada su vidjeli da na spisku nema imena mladog Jamajčanina.

Inače, Leon Bailey je ove sezone u Bundesligi postigao devet golova i šest asistencija a od njega se u sljedećoj očekuje još bolji učinak. Njegova vrijednost raste iz dana u dan i bit će zanimljivo pratiti šta će se dešavati sa ovim sjajnim fudbalerom koji tek treba da dostigne svjetsku slavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti