Najveća zvijezda otjerana iz reprezentacije: "Ne sjećam se kad sam dolar dobio od njih"

Iako je prvo ime...

Najveća zvijezda otjerana iz reprezentacije: "Ne sjećam se kad sam dolar dobio od njih"

Edmir Škorić

Kasnije ovog mjeseca u Ligi nacija će igrati protiv SAD-a, ali bez svojih najboljih igrača. Najveći hendikep je svakako odsustvo prve zvijezde, Leona Baileyja, koji je doduše protjeran iz tima, mada sada ni sam više ne želi biti dio ekipe.

Jamajčani su odlučili suspendovati Leona Baileyja zbog kršenja policijskog sata tokom prošlog okupljanja. Jamajčanski fudbalski savez je donio rigoroznu odluku zbog neprofesionalnosti jednog od najboljih igrača.

Leon Bailey je ipak fudbaler Aston Ville i bivši igrač Bayer Leverkusena. On je sada odlučio da u dogledno vrijeme ne igra za nacionalni tim.

"Vrlo su neprofesionalni. Podatke o letu vam šalju u 23 sata. Ne sjećam se kada sam posljednji put dobio neki dolar od reprezentacije Jamajke", poručuje razočarani Bailey.

26-godišnjak je za nacionalni tim Jamajke odigrao 28 utakmica i postigao pet golova. Debitovao je 2019. godine.

Oglasi

Selektor Heimir Hallgrimsson imenovao je sastav od 23 igrača za nadolazeće utakmice Lige nacija, a prva je na programu sljedećeg četvrtka u Teksasu protiv SAD-a.

Osim Baileyja, na spisku nema ni Trivantea Stewarta, koji je zajedno sa zvijezdom Premier lige kršio timski policijski sat na prošlom okupljanju.

Hallgrímsson će također biti bez krila Demaraia Graya i napadača Shamara Nicholsona, jer su obojica suspendovani za utakmicu. Oni su, međutim, imenovani u tim, u iščekivanju napredovanja Jamajke dalje od polufinala.

Gray je bio u dobroj formi i dao je tri gola uz jednu asistenciju na pet nastupa za Jamajku ove sezone, dok je Nicholson postigao tri gola u dvije utakmice protiv Kanade.

Oglasi

Kompletan spisak Jamajke:

Golmani: Andre Blake, Shaquan Davis, Jahmali Waite

Defanzivci: Richard King, Damion Lowe, Di’shon Bernard, Michael Hector, Dexter Lembikisa, Tayvon Gray, Greg Leigh

Veznjaci: Daniel Johnson, Joel Latibeaudiere, Bobby Decordova-Reid, Karoy Anderson, Kasey Palmer, Renaldo Cephas

Napadači: Cory Burke, Bailey Cadamarteri, Demarai Gray, Shamar Nicholson, Michail Antonio, Jamal Lowe, Kaheim Dixon

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti