Lewandowski još ne vjeruje da Barcino čudo ima samo 17: "Nemojte me zaj***vati, nemoguće, ne"
Poljak ostao u nevjerici (Foto: EPA)

Poljak zaprepašten

Lewandowski još ne vjeruje da Barcino čudo ima samo 17: "Nemojte me zaj***vati, nemoguće, ne"

Midhat Šljivak

Pau Cubarsi nova je mlada nada Barcelone. Ovaj 17-godišnjak igra zaista fenomenalno u prvom timu, a Robert Lewandowski nije mogao vjerovati i mislio je da se neko šali s njim.

O igrama 17-godišnjeg defanzivca Barcelone Pau Cubarsija ne treba previše trošiti riječi. Klinac je zaista spektakularan i u 13 utakmica je pokazao izuzetan talenat.

Na debiju protiv Real Betisa Robert Lewandowski je ostao zaprepašten. Prišao je mlađem kolegi i začuđeno je pitao.

"Pau, koliko imaš godina?", pitao je Lewandowski mladog kolegu na terenu, a ovaj mu je odgovorio da je nedavno napunio 17 u šta Poljak nije mogao vjerovati.

"Nemoj me zaje*avati", poručio je mladom defanzivcu legendarni Poljak, a zatim je dobio potvrdu: "Ne. Kunem ti se. Imam 17 godina".

Oglasi

"Nemoguće da imaš 17. Nemoguće je odigrati ovakav meč tako mlad. Ovo u životu nisam vidio", govorio je oduševljeni Lewandowski.

Cubarsi je toliko bio dobar u ovim utakmicama da je bio na dobrom putu da dobije poziv u A reprezentaciju Španije. Ako ovako nastavi do kraja sezone neće biti iznenađenje ako ga vidimo u sastavu za Evropsko prvenstvo.

Talentovani klinac uskoro bi trebao potpisati novi ugovor s Barcelonom. On i Lamine Yamal su budućnost kluba.

"Sve ide pravim putem kada je riječ o budućnosti Laminea Yamala. Isto je i s Pau Cubarsijem", rekao je sportski direktor Barcelone Deco.

Trenutni ugovor Cubarsiju ističe 2026. godine. Naravno, mnogi klubovi su odmah bacili oko na njega, no teško da će ovaj dečko napustiti katalonski klub bez obzira na cifre koje mu se eventualno nude.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vrhunski nastupi ovog klinca otvorili su vrata nekim drugim odlascima iz kluba. Svjesni su u Barci da u svojim redovima ima nevjerovatnog talenta i da je on budućnost kluba za razliku od drugih fudbalera.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi