Leon Benko i u 36. godini odlučuje utakmice

Za veliku pobjedu Varaždina

Leon Benko i u 36. godini odlučuje utakmice

E. Škorić

Bivši napadač FK Sarajevo, Leon Benko, postigao je gol za pobjedu Varaždina protiv Istre 1961.

Varaždin je u 12. kolu HNL-a upisao vrijednu pobjedu u borbi za opstanak, a junak Varaždinaca na Stadionu Anđelko Herjavac bio je 36-godišnji Benko.

On je u 87. minuti loptu smjestio u mrežu Istre za veliko slavlje domaćih, koji naredne sedmice igraju još jednu utakmicu kod kuće i protiv još jedne ekipe iz donjeg dijela tabele - Intera, koji je posljednji sa sedam bodova.

"Nogomet nije vic. Profesionalni nogomet ne trpi amatersko ponašanje, no nakon njegove akcije smo riješili utakmicu. Nogomet treba raditi i trudite, ali najvažnija su tri boda", rekao je Luka Bonačić, trener Varaždina, kojeg je oduševio i asistent kod gola Vitali Liskovič.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zanimljivo je da je danas Benko krenuo kao desno krilo, po dogovoru s trenerom, ali je meč završio na poziciji napadača, odakle je i postigao pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi