Benko zabio u najvažnijoj utakmici svoje karijere
FOTO: evarazdin.hr

Varaždin se vratio u HNL-u

Benko zabio u najvažnijoj utakmici svoje karijere

A. Čaušević

Dok je Sarajevo na stadionu Asim Ferhatović Hase koračalo ka tituli pravaka ljubimac navijača Bordo kluba Leon Benko je slavio u utakmici karijere. 

Benko je početkom januara potpisao za Varaždin, a danas je sa ovim klubom proslavio povratak u 1. HNL nakon sedam i pol godina.

Iskusni napadač je ovaj sustet najavio kao najvažniji meč karijere i nije izdao. Zabio je dva gola u pobjedi nad Šibenikom rezultatom 3:1.

Oko devet hiljada domaćih navijača prvi put se radovalo u 41. minuti meča, tada je Benko zabio iz penala za vodstvo Varaždina.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ampeme je u 50. minuti stvari vratio na početak, da bi u 62. minuti Glavica vratio prednost domaćim. Najljepši detalj na utakmici viđen je u 77. minuti kada je Benko zabio iz slobodnjaka.

Inače, Varaždin sa klupe predvodi Branko Karačić koji je vodio nekoliko klubova u Premijer ligi BiH, prije svih Zrinjski i Široki Brijeg.

Top Komentari

Jadnimi
Nije baš, da mu je ovo utakmica karijere, može biti godine
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi