Leon i Mauro Benko nastavljaju da pišu sjajnu fudbalsku priču

Otac i sin

Leon i Mauro Benko nastavljaju da pišu sjajnu fudbalsku priču

Haris Zilić

Bivši fudbaler Sarajeva Leon Benko nastavlja da piše prelijepe fudbalske priče sa svojim sinom Maurom.

Leon i Mauro su ponovo bili strijelci na jednoj utkamici, dakle otac i sin su najveća prijetnja protivničkim odbranama kada igra Varteks.

Prošle godine takav se slučaj događao nekoliko puta, a ovaj put su tata i sin Benko bili strijelci u utakmici prvog kola Lige za ostanak Treće HNL - Sjever. Varteks je na domaćem terenu poražen od Podravca rezultatom 2:3. Leon je u trećoj minuti doveo varaždinski klub u vodstvo, dok je u 72. Mauro zabio za konačan rezultat utakmice.

Leon i Mauro su pomjerili neke nove fudbalske granice u ovoj sezoni, statistički gledano sin je bolji od oca. Mauro je u tekućoj sezoni zabio sedam pogodaka, dok je otac Leon četiri puta pogađa mrežu protivnika.

Mauro je prije dvije godine prekomandovan iz omladinskih selekcija i već dvije sezone zajedno s ocem skuplja veliko seniorsko iskustvo.

Pored Sarajeva Leon Benko je u karijeri igrao za Nurnberg, Standard Liege, Kortrijk, Slaven Belupo, Faisaly, Rijeku, DL Aerbin, Olimpiju i Varaždin.

Seniorsku karijeru je počeo u Varteksu 2006. godine, a prije toga prošao je i omladinske kategorije varaždinskog kluba, skupio je i četiri nastupa za reprezentaciju Hrvtaske, kao i 17 nastupa za mladu selekciju Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi