Leon Benko ima novi klub, igrat će u trećoj ligi

Povratak kući

Leon Benko ima novi klub, igrat će u trećoj ligi

E. Škorić

Nekadašnji napadač Sarajeva Leon Benko (38) novi je član Varteksa.

Upravo je u Varteksu Benko davne 1991. godine napravio prve korake, te je u tom timu bio do 2006. godine. Odlučio se sada vratiti iako tim igra u 3. ligi HNL - Sjever.

On je u bogatoj igračkoj karijeri nastupao za Nurbnerg, Standard Liege, Kortrijk, Slaven Belupo, Al-Faisaly, Rijeku, Dalian Aerbin, Sarajevo, Olimpiju...

Za hrvatsku je reprezentaciju nastupio četiri puta, a u HNL-u zabio 74 gola te je 14. najbolji strijelac u povijesti prvog ranga hrvatskog nogometa.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Protekle dvije sezone proveo je u Varaždinu koji je ispao iz lige, a sada je odlučio kod kuće okončati karijeru.

U sezoni 2015/16 je kao igrač Sarajeva bio najbolji strijelac Premijer lige BiH SA 18 golova, te je iste sezone dobio nagradu za igrača godine.

Top Komentari

dinass
Ovo pokazuje kolko smo mi tanki u nasoj ligi bio Tito a sad jedva u trecoj igra.
0 2
hotonjskimaher
A mi ga otjerali radi pive
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi