Gotovo je: Legendarni Leonardo Bonucci ide u penziju

Kraj velike karijere

Gotovo je: Legendarni Leonardo Bonucci ide u penziju · Zvanično

Eldar Ganibegović

Legendarni italijanski defanzivac, Leonardo Bonucci, odlučio je završiti karijeru i njegovi saigrači već su se oprostili od njega.

Legendarni italijanski defanzivac, Leonardo Bonucci, na kraju ove sezone završava igračku karijeru.

Fenerbahce, u koji je stigao zimus u prijelaznom roku, već se oprostio od njega na društvenim mrežama.

Istanbulski klub je objavio fotografiju na kojoj Bonucci drži potpisan dres u društvu trenera Kartala i ostatka tima.

Postoji mogućnost, ali je teško to očekivati, da Leonardo Bonucci na kraju karijere osvoji titulu prvaka Turske.

Oglasi

Naime, za taj scenarij Fenerbahce u posljednjem kolu mora pobijediti Istanbulspor, a u isto vrijeme Galatasaray mora izgubiti kod Konyaspora.

"Bilo mi je zadovoljstvo biti dio ove divne obitelji. Pokušao sam pokazati sve od sebe na terenu i izvan njega, ali što je najvažnije, sutra ćemo voditi svoju posljednju bitku. Želim završiti karijeru s titulom i sutra imamo priliku postati prvaci" izjavio je talijanski stoper uoči posljednjeg kola turske lige.

Leonardo Bonucci - Impresivna karijera

Leonardo Bonucci je karijeri započeo još 2006. godine u Interu. Igrao je za Treviso i Pisu na posudbama, da bi ga 2009. godine za četiri miliona eura kupila Genoa.

Odmah ga je istog ljeta i prodala i to Bariju za 10 i po miliona eura, da bi godinu dana kasnije Juventus za njegove usluge iskeširao 15 i po miliona eura.

Oglasi

Sedam godina je igrao u Torinu do odlaska u Milan za 42 miliona eura 2017. godine, ali samo godinu dana kasnije se za 35 miliona eura vraća u Juventus.

Prvi inostrani angažman imao je 2023. godine kada je kao slobodan igrač otišao u Union Berlin, gdje je proveo pola sezone do prelaska u Fenerbahce.

U karijeri je devet puta bio prvak Italije, osam puta s Juventusom i jednom s Interom. Četiri puta s Juventisom, a jednom s Interom je osvajao i Kup Italije.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pet puta (sve s Juventusom) osvajao je italijanski Superkup, dok je s Interovom Primaverom bio prvak Italije i osvajač Kupa.

Godine 2016. proglašen je fudbalerom godine u Italiji, a pet godina kasnije je postao prvak Evrope s ovom selekcijom za koju je nastupio ukupno 121 put i postigao osam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi