Leonardo Bonucci stao pred kameru i iskreno rekao šta je za njega uradio Edin Džeko

Pravi lider u ekipi Fenerbahčea

Leonardo Bonucci stao pred kameru i iskreno rekao šta je za njega uradio Edin Džeko

E. Čaušević

Edin Džeko je tek ljetos stigao u Fenerbahče, ali je odmah postao pravi lider turskog velikana što je najbolje pokazala izjava Leonarda Bonuccija koji je otkrio šta je bh. napadač uradio za njega.

Iskusni italijanski defanzivac prošlog ljeta napustio je Juventus i potpisao za Union Berlin, ali se u Njemačkoj zadržao tek nešto više od pet mjeseci.

Bonucci je raskinuo saradnju s Union Berlinom i iako je imao ponuda od klubova izvan Evrope na kraju je odlučio da karijeru nastavi u Turskoj.

Potpisao je za Fenerbahčeugovor do kraja sezone i već sada je postao standardni član prve postave ekipe Ismaila Kartala.

Bonucci je za turske medije govorio o svom dolasku u Fenerbahče i priznao je da je Edin Džeko najzaslužniji što je on na kraju od svih ponuda koje je imao odlučio da potpiše za turski klub.

Oglasi

Džeko je pokazao kakav je lider u Fenerbahčeu iako je i sam tek prije pola godine stigao u klub. No, Dijamant se potrudio da Bonuccija nagovori da dođe u Istanbul i na kraju je u tome uspio.

"Razgovarao sam s Edinom Džekom koji mi je dao detaljne informacije o klubu. Nakon razgovora s njim bilo mi je lakše da dođem u Fenerbahče", rekao je Bonucci i dodao.

"Fenerbahče je za mene bio najbolja opcija jer želim na zalasku karijere da se borim za trofeje i igram za respektabilan klub. Zbog toga sam odlučio da dođem ovdje i nisam se pokajao".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bonucci je od dolaska u Fenerbahče uspio već da upiše tri nastupa, a iako ima već 36-godina pokazao je da još uvijek može igrati na vrhunskom nivou.

Najbolje dane karijere Bonucci je proveo u Juventusu, a još je igrao za Treviso, Inter, Pisu, Genou, Bari, Milan i Union Berlin. U dresu reprezentacije Italije upisao je 121 nastup i zabio osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi