Eto, svi su krivi samo vi niste: "Sistem kvalifikacija je pravo ludilo"

Bonucci nakon Makedonije

Eto, svi su krivi samo vi niste: "Sistem kvalifikacija je pravo ludilo"

E. Ganibegović

Italija će po drugi put u nizu propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu.

Nakon što su Mundijal u Rusiji propustili zbog ispadanja od Švedske u baražu, ista stvar im se dogodila i sada jer ih je u četvrtak u polufinalu baraža pobjedom od 0:1 u Palermu izbacila Sjeverna Makedonija.

Sutra za Italiju slijedi jedna tužna prijateljska utakmica protiv Turske u Konyji, koja je ispala od Portugala rezultatom 3:1. 

Ono što jako nervira defanzivca Italije i Juventusa, Leonarda Bonuccija, jeste sistem evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Naime, Italije je grupu okončala na drugom mjestu, ali bez ijednog poraza, te ih je plasmana koštao gol Trajkovskog u 92. minuti.

"Sve smo odigrali u jednoj utakmici, to je u pravilu apsurdno, smatra 34-godišnji Talijan. To je luda odluka. Igramo mnogo utakmica i na kraju se sve odluči u jednoj", rekao je Bonucci i dodao:

"Postoje reprezentacije kvalificirane u drugim konfederacijama koje su izgubile četiri ili pet utakmica. A mi smo eliminisani golom u 92. minuti i to je bio naš jedini poraz. Ovaj novi sistem je pravo ludilo."

Svojim primjedbama Bonucci nedvojbeno cilja na južnoameričke nacije, koje imaju više prostora u svojoj kvalifikacijskoj grupi.

Urugvaj i Ekvador, naprimjer, već imaju kartu za Katar u džepu, dok imaju po šest poraza. 

Podsjetimo, Italija je završila u grupi C dva boda iza Švicarske, a na kraju su ih u posljednja dva kola koštali remiji sa Švicarskom (1:1) i Sjevernom Irskom (0:0).

Top Komentari

struja
Mjenjaj izborni zakon i selektora Covica
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi