U Nogometnom savezu Italije su prelomili kada je u pitanju Mancinijev status

Još uvijek su mislima na meču sa Sjevernom Makedonijom

U Nogometnom savezu Italije su prelomili kada je u pitanju Mancinijev status

S. Mlaćo
Italija neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a sve glasnije se pričalo o tome kako bi klupu mogao napustiti Roberto Mancini.

Ipak, iz FS Italije stižu informacije da Mancini ostaje selektor.

To znači da mu meč protiv Turske neće biti posljednji na klupu Azura.

Nije tajna da Mancini ima nekoliko ponuda klubova, pa će opet vjerovatno i sam donijeti odluku nakon šokantnog poraza od Sjeverne Makedonije.

Prema inostranim medijima, za Roberta Mancinija zanimaju se PSG i Manchester United, koji će od ljeta imati nove trenere jer su nezadovoljni vođenjem klubova od strane Mauricija Pochettina, odnosno Ralfa Rangnicka.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Fiorentina, Lazio, Inter, Manchester City, Galatasaray i Zenit su ekipe koje je Mancini u karijeri vodi prije nego je preuzeo reprezentaciju Italije, s kojom je osvojio Evropsko prvenstvo.

"Nogomet ponekad zna biti nemilosrdna metafora za život. Prošlo ljeto sam bio na vrhu Erope nakon pobjede na jednom od najljepših takmičenja. Neki dan smo se probudili iz noćne more. Prošao sam od potpune radosti do frustrirajućeg razočaranja i to je teško prihvatiti", rekao je Mancini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi