Leonardo Jardim se dogovorio sa Monacom
Četiri sjajne godine je portugalski stručnjak proveo na klupi Monaca. Odbijao je sve ponude koje je dobijao dok je bio na klupi ovog tima, a sada je ponovo u prilici da vodi ekipu (Foto: EPA)

Ponovo na klupi Monaca

Leonardo Jardim se dogovorio sa Monacom

M. Šljivak

Thierry Henry jučer je dobio otkaz na klupi Monaca.

Legendarni Francuz je na prvom samostalnom poslu izdržao samo tri mjeseca, a Monaco pod njegovim vodstvom nije proigrao.

Nakon 20 utakmica u kojima je upisao svega pet pobjeda. Nije bio u dobrim odnosima sa igračima i na kraju ga je rukovodstvo tima otpustilo.

Na klupu Kneževa vratit će se doskorašnji trener Leonardo Jardim. On je u oktobru dobio otkaz nakon očajnog početka sezone, ali su mu u Monacu odlučili ponovo ponuditi posao i on je navodno pristao.

Jardim je sjajno vodio tim u protekle četiri godine. Osvojio je i prvenstvo 2017. godine, a ukupno je tim vodio na 232 utakmice i upisao je 125 pobjeda.

Sada će imati šansu da krene ispočetka. Klub će mu pokušati do kraja prelaznog roka dovesti dodatna pojačanja, a njegov cilj je spašavanje kluba od ispadanja.

Kneževi su trenutno pretposljednji tim Ligue 1, a osvojili su samo 15 bodova u 21 odigranoj utakmici.

Jardim odbio arapske milione

Tvorac čuda iz Kneževine Leonardo Jardim je ostao bez posla nakon užasnog starta sezone njegovog Monaca.

Portugalac je nakon otkaza dobio mnogobrojne ponude, a jednna je stigla iz Saudijske Arabije, koju je međutim ovaj stručnjak odbio.

Al-Nassr je Jardimu nudio primanja od 12 miliona eura godišnje, ali je Portugalac to odbio. Povezivao se sa Milanom, te nekim timovima iz engleske Premier lige, ali do dogovora nije došlo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sada će Jardim ipak imati šansu da se ponovo dokaže na klupi Monaca, ekipe koju je nakon 20 godina doveo do titule prvaka Francuske.

Monaco u subotu igra veoma važan meč na gostovanju u Dijonu. Mozzart ih usprkos lošim rezultatima vidi kao favorita u ovom meču, ali kvota je itekako privlačna.

Top Komentari

Honduras
A eto i da je ostalo na klupi nebi bio gori od Henrya sigurno,a imao bi kontinuitet,ali ovako daj Boze da se spase
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije