Leonardo naružio Higuaina, Argentinac mora da se 'baci na posao'
Argentinac nije baš oduševio od dolaska iz Juventusa i pitanje je hoće li ga klub zadržati na kraju sezone

Teške riječi direktora Milana

Leonardo naružio Higuaina, Argentinac mora da se 'baci na posao'

E. Škorić

Direktor Milana Leonardo imao je oštre riječi za Gonzala Higuaina, argetinskog napadača kojeg su ove zime selili u Chelsea.

Argentinac je došao u Milan na posudbu iz Juventusa, a klub ga može otkupiti za 36 miliona eura. Prolazio je iskusni napadač kroz loše periode, no Leonardo smatra da bi se morao 'baciti na posao'.

"Mora donijeti odluku i preuzeti odgovornost, a ne ovo standardno - da, ne, nisam siguran. Imao je teške trenutke koje mora ostaviti iza sebe i baciti se na posao. Nema smisla pratiti nagađanja i špekulacije. Trenutno je ovdje. S obzirom da je tako, treba se baciti na posao i raditi nešto za tim. Gol može promijeniti stvari, ali ako želi nastaviti ovdje, mora preuzeti određenu odgovornost".

Direktor italijanskog kluba potvrdio je da nije bilo ponuda za Borinija iz Shenzhena i Alena Halilovića iz Bešiktaša.

"Nismo zaprimili formalne ponude za Borinija i Halilovića. Imamo 30 momčadi u timu, jasno je da će neki morati da odu. Riccardo Montolivo? Vidjet ćemo", istakao je Leonardo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zbog financijskog fair-playa Milan ne može baš lako da kupi igrače.

"Vrijeme prolazi i u međuvremenu propuštamo šanse. Malo je vjerovatno da će nam dati neke naznake u petak. Možemo raditi posudbe s opcijama za kupovinu, ali nisu svi spremni to da prihvate", jasan je Leonardo.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi