Leonardo: Piatek je htio broj 9, ali treba to zaslužiti

Sportski direktor Milana

Leonardo: Piatek je htio broj 9, ali treba to zaslužiti

Sportski direktor Milana Leonardo govorio je na današnjoj press konferenciji o novom pojačanju Krzysztofu Piateku. 

Najzanimljivije je bilo kada je pričao o tome zašto je Poljak na kraju uzeo broj 19.

"Ne postoji nikakvo praznovjere iza toga što Piatek nije dobio 'devetku'. Donijeli smo odluku. On je htio broj 9, ali mi smatramo da u ovom trenutku taj broj treba zaslužiti. To je vrlo važan broj, tako da smo ga na kraju pustili da uzme broj 19. Međutim, smatram da on ima potencijal da dobije broj 9".

Leonardo nije mngo htio da priča o Higuainu koji je napustio klub i prešao u Chelsea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nema se ništa posebno reći o Higuainu. Ispoštovali smo njegovu odluku i otišao je. Ovdje smo zbog Piateka i pričajmo o njemu. Svaku odluku koju donesemo dijelimo sa svima, pa i sa trenerom. Završili smo stvari s Juventusom oko njegove posudbe i mogli smo da dovedemo igrača kojeg smo željeli. Što se tiče Ibrahimovića i Fabregasa, pokušaji da ih dovedemo nisu bili blokirani našom pozicijom na tržištu, već tržišnim situacijama", poručio je Leonardo.

Podsjetimo, Piatek je u Milan stigao iz Genove za 35 miliona eura, a priliku za debi će imati već u subotu kada Milan dočekuje Napoli.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi