Milan riješio napadača, a na putu je i talentovani krilni nogometaš
Bergwijn se povezivao s Manchester Unitedom i Interom, ali je na kraju odabrao Milan

Bergwijn sve bliže San Siru

Milan riješio napadača, a na putu je i talentovani krilni nogometaš

E. Škorić

Milan je dogovorio dolazak Krzysztofa Piateka, a sada je blizu dovođenja i krilnog nogometaša PSV-a iz Eindhovena.

Steven Bergwijn će u Milan navodno doći na posudbu s opcijom kupnje za dodatnih 20 miliona eura na kraju sezone.

Upravo je lijevo krilo nedostajalo Milanu, a Bergwijn bi itekako trebao biti pojačanje s obzirom da je ovaj 21-godišnjak pružao sjajne partije u dresu PSV-a.

Radi se o holandskom talentu koji se također povezivao i sa Interom, ali je Milanu bio neophodniji i Rossoneri su na kraju bili i konkretniji. Kako sada stvari stoje, pregovori su u završnoj fazi i čeka se da transfer bude završen narednih dana.

U 25 mečeva za PSV ove sezone postigao je 10 golova uz 11 asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije ga želio kupiti Manchester United

Čelnici Uniteda su ove sezone već slali svoje skaute da prate 21-godišnjeg krilnog napadača PSV-a, a Crveni đavoli su bili spremni poslati ponudu za mladog reprezentativca Holandije.

Inače, Bergwijn je u junu minule godine potpisao produženje saradnje sa PSV-om do 2022. godine, a holandski velikan je ljetos već odbio nekoliko ponuda za svog mladog ofanzivca, uključujući i one Torina i Bredeauxa.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi