U Parizu prekinuli šutnju, počinje rat za najveći transfer: Leonardo ispričao sve o Mbappeu i Realu

Otkrio mnoge detalje

U Parizu prekinuli šutnju, počinje rat za najveći transfer: Leonardo ispričao sve o Mbappeu i Realu

Admin Čaušević

U posljednjim danima prijelaznog roka mogao bi biti realizovan najveći transfer ovog ljeta - prelazak Kyliana Mbappea u Real Madrid.

Dolazak Lea Messija u PSG je svakako najzvučniji posao ovog ljeta, ali čini se da je onaj najzahtjevniji i najvrijedniji rezervisan za posljednje dane fudbalske pijace. Radi se o odlasku Mbappea u Real.

PSG je proteklih sedmica stvorio istinski fudbalski tim dovođenjem nekolicine zvijezda i ne želi izgubiti Mbappea, međutim Kraljevi su uporni, uz sve to i francuski superstar bi radije da preseli u Madrid. 

Na Parku prinčeva su odlučili da prekinu šutnju. Pred mikrofone je stadio sportski direktor Leonardo i otkrio šta se dešavalo u protekla 24 sata. 

"Pozicija PSG-a je uvijek bila da zadrži Mbappea, da produži ugovor. Real je poslao ponudu koja nije dovoljna jer dio tog iznosa moramo platiti Monacu (spominje se 35 miliona op. a.). Neću potvrditi cifre ali bili smo blizu 160 miliona. To je manje nego što smo ga platili (180 miliona) i to je manjak poštovanja", rekao je Leonardo.

"Imamo projekat za Mbappea i nećemo ga promijeniti za jednu sedmicu. Ako ode ili ostane bit će pod našim uslovima. Ako želi da ide, prodat ćemo ga, ali pod našim uslovima. Kao i bilo kojeg igrača."

Oglasi

"Rekli smo 'ne' Realu. I nismo dobili novu ponudu iz Madrida. Ne želimo da ode, to nismo ni zamislili i dali smo mu ponudu za obnovu ugovora. Dao nam je svoju riječ da nikad neće napustiti PSG kao slobodan igrač, ali čini se da je na kraju to strategija. Znamo da u Madridu nemaju novca, da su dužni!"

"Nemamo planove da ponovo pričamo s Realom za Mbappea. Krajnji rok je 31 august u ponoć. Tako je u prijelaznom roku. Zadržat ćemo ga i produžit. Nećemo ga pustiti za manje nego što smo ga platili."

Novinare je zanimalo je li Mbappe tražio da ga PSG proda?

"Zar vam se to ne čini? Zašto bi onda Real slao ponudu ako nam nije rekao da želi otići? To su intersne stvari i tako ostaje. To nije ni važno, ali ne želim da ode."

Prokomentarisao je i ponašanje francuske zvijezde u posljednje vrijeme.

"Iskreno nismo zadovoljni. Ali niko i ništa nam neće oduzeti sad koji želimo realizovati. Ima godinu ugovora i ponudu koja nije dovoljno. To svi znaju."

Leonardo je na kraju žestoko kritikovao Real kazavši da su pokazali manjak poštovanja, da nisu bili korektni, da su radili nezdovoljeno stvari i da je neprihvatljivo poslati ponudu koja nije dovoljna.

Jasno je da je Leonardo najavio s ovim izjavama izjavio "rat" za najboljeg mladog igrača svijeta i sigurno je da Florentino Perez i Real Madrid neće ostati dužni. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1
O čemu laprda ovaj Leonardo i kakvo poniženje od Reala nisam navijač Reala ali ovo sto on govori nema veze sa tržištem pa Real ima pravo da ponudi 1 eura ako hoće za Mbapea a Paris da odbije ili prihvati kakvo poniženje
20 1
krems_krems12
Real u dugovima do guše, a hoce da plate igraca 180mil. eura, PSG rusi sva moguca pravila finansijskog fair playa. Na to sve UEFA suti. Da npr. Ferencvaros plati nekog igraca 20mil. eura i prekrsi FFP bili bi izbaceni u nizi rang. Ovako bogati mogu sta hoce, ovi manje bogati mogu koliko im UEFA dozvoli, dok ovi najnizi ne mogu nista, njima se sve zivo gleda i od bubrega odbija.
8 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi