Gdje će Leotar igrati domaće utakmice u novoj sezoni Premijer lige?

Opstanak osiguran

Gdje će Leotar igrati domaće utakmice u novoj sezoni Premijer lige?

A. Čaušević

Osvajanjem devet bodova u posljednja četiri meča Leotar je osigurao opstanak u Premijer ligi.

Prva povratnička sezona za Trebinjce je bila turbulentna pošto je iznenada stigla licenca za takmičenje pa je za kratko vrijeme trebalo oformiti konkurentan tim i renovirati stadion Police.

Ipak, bez obzira na probleme sa kojim su susretali u Leotaru su uspjeli u zacrtanom cilju, a to je opstanak u najjačem rangu bh. fudbala.

Klubovi u prvoj sezoni Premijer lige mogu igrati domaće utakmice na stadionima bez reflektora, dok to u svakoj narednoj nije moguće.

Upravo iz tog razloga se postavlja pitanje gde je bivši prvak BiH igrati svoje susrete sljedeće sezone pošto na stadionu Police još uvijek nema reflektora.

Ukoliko je slutiti po objavi na društvenim mrežama poslije ključne pobjede za opstanak popularni Leo će domaćin biti upravo na Policama.

Naime, tokom pauze između dvije sezone počet će radovi postavljanja reflektora, a prema nekim informacijama kompletan projekat je vrijedan 1.2 miliona KM.

💙🤍 Fotografija dana, mjeseca, godine... Ali tek čekamo one najljepše, našeg Lea pod svjetlošću reflektora na Policama sljedeće sezone.

Posted by FK Leotar Trebinje on Sunday, May 15, 2022
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Fotografija dana, mjeseca, godine... Ali tek čekamo one najljepše, našeg Lea pod svjetlošću reflektora na Policama sljedeće sezone", poručili su iz trebinjskog kluba.

Nova sezona Premijer lige počinje sredinom jula, a ostaje da se vidi da li će reflektori do tada biti postavljenji jer igranje po hercegovačkom ćelopeku u dnevnom terminu tokom jula i augusta je sve osim zdravo.

Top Komentari

BH_Drina
Jedan od uslova da klub igra i drugu sezonu u PL jeste i stadion sa reflektorima ili da igra utakmice na stadionu koji ima reflektore što se dokazuje potpisivanjem ugovora. S obzirom da je Mladost DK imala ugovor o korištenju stadiona u Zenici a da je ugovor osporen (nadam se da će Tužilaštvo BiH nakon uzimanja dokumentacije da utvrdi ko je tumačio ugovor i zašto je osporen nakon čega Mladost DK nije odbila licencu ua PL iako je na terenu izborila PL) očekujem da Komisija sagleda sve oko licence za PL Leotara. Ako predaju ugovor o korištenju drugog stadiona Komisija mora detaljno sagledati ugovor kao što su detaljno analizirali ugovor Mladost DK. Dalje, Leotaru rok za žalbu uskoro ističe jer nisu dobili licencu i nisam siguran koliko će za žalbu važiti neka najava za izgradnju reflektora što znači da u trenutku odgovora na žalbu Leotar nema stadiona sa reflektorima a sumnjam da odgovor na žalbu može biti prosto rečeno "reflektori će biti izgrađeni"? Ne vjerujem da se licenca može dati "na riječ da će nešto biti ispunjeno"? Očekujem da ovo javnost dobro isprati, barem to bi bilo fer i korektno prema prelijepoj fudbalskoj bajci zvanoj Mladost Doboj Kakanj!
6 1
omer
Pravedno bi bilo da se Leotaru ne dodijeli licenca i da se preseli u prvu ligu RS, a da Rudar iz Prijedora ostane u ligi s obzirom da je na terenu izborio povratak u istu, za razliku od Leotara koji je se vratio u PL BiH zahvaljujuci tome sto Mladost (DK) nije dobila licencu.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi