11

Komentari (11)

MisterX
Leotar nije dobio licencu!
omer
Pravedno bi bilo da se Leotaru ne dodijeli licenca i da se preseli u prvu ligu RS, a da Rudar iz Prijedora ostane u ligi s obzirom da je na terenu izborio povratak u istu, za razliku od Leotara koji je se vratio u PL BiH zahvaljujuci tome sto Mladost (DK) nije dobila licencu.
BH_Drina
Jedan od uslova da klub igra i drugu sezonu u PL jeste i stadion sa reflektorima ili da igra utakmice na stadionu koji ima reflektore što se dokazuje potpisivanjem ugovora. S obzirom da je Mladost DK imala ugovor o korištenju stadiona u Zenici a da je ugovor osporen (nadam se da će Tužilaštvo BiH nakon uzimanja dokumentacije da utvrdi ko je tumačio ugovor i zašto je osporen nakon čega Mladost DK nije odbila licencu ua PL iako je na terenu izborila PL) očekujem da Komisija sagleda sve oko licence za PL Leotara. Ako predaju ugovor o korištenju drugog stadiona Komisija mora detaljno sagledati ugovor kao što su detaljno analizirali ugovor Mladost DK. Dalje, Leotaru rok za žalbu uskoro ističe jer nisu dobili licencu i nisam siguran koliko će za žalbu važiti neka najava za izgradnju reflektora što znači da u trenutku odgovora na žalbu Leotar nema stadiona sa reflektorima a sumnjam da odgovor na žalbu može biti prosto rečeno "reflektori će biti izgrađeni"? Ne vjerujem da se licenca može dati "na riječ da će nešto biti ispunjeno"? Očekujem da ovo javnost dobro isprati, barem to bi bilo fer i korektno prema prelijepoj fudbalskoj bajci zvanoj Mladost Doboj Kakanj!
bk123
Ti još uvjek vjeruješ u bajke
Gs25
Dosadni ste vise sa Mladosti iz te selendre
BH_Drina
Bajku (neštp nevjerovatno) su napravili dok ih nisu izbacili.
BH_Drina
Stvari se moraju istjerati na čistac i utvrditi da li je bilo krivične odgovornosti i zloupotrebe položaja. Činjenica da je Komisija glasala 4-2 za ukidanje licence puno govori. Vjerujem da je skoro uvijek jednoglasna odluka a u slučaju Mladosti to nije bilo.
Mitjo
@BH_Drina Koliko sam upoznat iz ranijih tekstova i izjava ljudi iz zenice oni im uopšte nisu dozvolili da igraju na njihovom terenu. To jest dozvolio je grad, ali nova uprava nije. Pa me zanima, ako im celik nije ustupio stadion gdje bi igrali.
BH_Drina
To će tek da se utvrdi, Čelik nije vlasnik stadiona nego grad Zenica i sa gradom se potpisuje ugovor, sama činjenica da je Komisija glasala 4-2 da se licenca ne izda puno govori. Uglavnom Tužilaštvo je uzelo dokumentaciju i vidjet ćemo šta će se desiti.
Gs25
Klicko
Šta se desilo Fk Mladost DK nek se desi i Leotaru.Jedino pošteno
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.