Leotar slavio u Bijeljini i Radniku spakovao kofere za Prvu ligu!

Premijer liga BIH

Leotar slavio u Bijeljini i Radniku spakovao kofere za Prvu ligu!

Midhat Šljivak

Leotar je u 30. kolu Premijer lige BiH kao gost savladao Radnik u Bijeljini s 3:1 i došao je do velika tri boda u borbi za opstanak.

Direktni duel u borbi za opstanak pripao je Trebinjcima. Radnik je do kraja sezone u nemogućoj misiji i teško da se ovaj klub može spasiti ispadanja.

Radnik je prijetio na otvaranju susreta, ali Vukanović se nije dao prevariti, da bi potom u 10. minuti gosti iz Trebinja došli do prednosti. Za vodstvo Leotara od 1:0 pobrinuo se Miljan Govedarica.

Domaći tim je imao posjed lopte, ali gosti su imali bolje pokušaje. Čekali su prilike iz kontri, no nisu ih dočekali u ostatku prvog dijela.

Uzaludna je bila dominacija Radnika. Domaći tim nije uspio da postigne gol i na odmor se odlazi vodstvom gostiju iz Trebinja od 1:0.

Gosti na otvaranju drugog dijela ostaju s igračem manje nakon isključenja Zorana Milića. Međutim, nije to pomoglo previše domaćim koji su također meč završili s igračem manje jer je i Šubert zbog drugog žutog kartona morao ranije napustiti meč u 74. minuti.

Oglasi

S penala u 86. minuti Leotar dolazi do 2:0, pogodio je Krstovski, a zatim Radnik u 89. minuti pogađa preko Živkovića i vraća se u igru (2:1).

Ipak, u petoj minuti nadoknade sve je bilo gotovo. Spaić pogađa za konačnih 3:1.

Premijer liga BiH, 30. kolo

Radnik - Leotar 1:3

FK Radnik: Muminović, Nikić, Vazda, Sušić, Maksimović, Blagojević, Ristanović, Škrijelj, Živković, Đorić, Šubert.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Leotar: Vukanović, Milović, Milić, Čubrilo, Paranos, Dujaković, Čolić, Đurić, Perišić, Sekulović, Govedarica.

Top Komentari

Radnik78
Kada za klub igraju invalidi i poluinvalidi bolje ne možeš ni očekivati,a kada ti tim potpuni amater vodi koji sebe naziva trenerom..onda bolje ni ne zaslužiješ.Vidimo se za jedno 5 godina ponovo u PLBIH,jer Radniku će trebati dugo vremena da se vrati u istu...do tada će se Radnik da igra semberske derbije sa Slogom iz Fonjeg Crnjelova,Zvijezdom iz Etno Sela..Podrinjem iz Janje.Sportski pozdrav do sljedećeg puta.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti