Leotar osigurao opstanak, ali Prijedorčani su bijesni zbog sudijskih odluka u samom finišu

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane

Leotar osigurao opstanak, ali Prijedorčani su bijesni zbog sudijskih odluka u samom finišu

E. Škorić

U jednoj od najvažnijih utakmica u borbi za opstanak, danas su se u Trebinju sastali Leotar i Rudar iz Prijedora, a veliku pobjedu upisao je domaći tim rezultatom 2:0.

Rudar je na ovo gostovanje stigao sa željom da pokuša da pobijedi i da uhvati jedan od posljednjih vozova u borbi za opstanak, dok je Leotar također imao rezultatski imperativ, s tim da su Trebinjci zbog položaja na tabeli imali jedini cilj da ne izgube. Na kraju, bili su bolji i zasluženo slavili, te skoro obezbijedili opstanak.

Leotar dva kola prije kraja ima 33 boda, čak sedam više od Rudara, te je matematički osigurao nastup u Premijer ligi i naredne sezone, dok Rudarau sada predstoji samo nada da mogu do kraja da stignu Slobodu koja ima tri boda više i utakmicu manje (igra protiv Borca sutra u 16 na Tušnju) ili Posušje koje ima četiri boda više i utakmicu manje jer će sutra ugostiti Zrinjski.

No, da se vratimo na današnji meč. Prvu veliku šansu vidjeli smo u 19. minuti, ali je prečka nakon udarca Todorovića spasila Prijedorčane. Ubrzo Santrač uzvraća, a a Šćekić dobro interveniše.

Najbolju šajnsu imao je Mandić u 39. minuti, kada je izašao sam pred golmana Puletića, ali je nogometaš gostiju pucao preko gola.

Leotar je nešto agilnije ušao u drugo poluvrijeme, a u 57. minuti je ponovo prijetio golu gostiju, ali bezuspješno. Dobru šansu Leotar je imao u 72. minuti, no Krstovski pogađa stativu.

Oglasi

Krstovski je svojim ulaskom probudio ekipu Leotara i dao joj krila, da bi Dujaković u 76. minuti zatresao mrežu Prijedorčana, a a ubrzo su šanse imali Krstovski i Perišić. Leotar je sačuvao tih 1:0 i proslavio velika tri boda.

No, prava je drama nastala u samom finišu. Pomalo diskutabilna odluka sudije Mujića, koji je dosudio penal za Leotar za koji će mnogi reći da nije ni postojao, što je izazvao salvu negodovanja od strane gostiju. Šćekić je odbranio penal Dujakoviću, ali je penal ponovljen. Krstovski je naštimao loptu i pogodio za konačnih 2:0. 

Leotar - Rudar 2:0

LEOTAR: Puletić, Milović, Stanojević, Čubrilo, Todorović, Dujaković, Santrač, Medan, Đurić, Perišić, Sekulović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

RUDAR PRIJEDOR: Šćekić, Sadiku, Pekija, Pavlović, Santos, Mandić, Dojčinović, Hodžić, Radulović, Zekanović, Jakupović.

Top Komentari

Jadnimi
I zvanično ispadaju, sa Slobodom u međusobnim egal, a gol razlika im je za 9 lošija nego Slobodina
3 0
SamoSiroki
Zadnja tri kola, i tri penala. Nijedan nije bio, a vidi se da je Leotar napadačka ekipa?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi