Minimalna, ali vrijedna pobjeda Zrinjskog u Trebinju: Nije dao gol, ali Bilbija je junak Plemića

Juranovićev gol odlučio pobjednika

Minimalna, ali vrijedna pobjeda Zrinjskog u Trebinju: Nije dao gol, ali Bilbija je junak Plemića

E. Škorić

U Trebinju su danas utakmicu osmog kola Premijer lige BiH odigrali Leotar i Zrinjski, a gosti iz Mostara ostvarili su minimalan trijumf rezultatom 1:0.

Zrinjski je kao favorit ušao u ovaj meč, a to se vidjelo po pristupu gostujućih nogometaša od samog početka.

Počeli su gosti da prijete u ranoj fazi meča, a veliku šansu u šestoj minuti imao je Juranović, koji je pogodio prečku. U 10. minuti Bekić je izveo korner, Bilbija glavom loše šutira.

U 19. minuti Juranović pokušava atraktivno petom da matira Perišića, ali nije uspio. Potom Perišić brani udarac Bilbije na novi ubačaj Bekića, a u 24. minuti Ćorluka užasno šutira - visoko preko gola.

Mostarci su gol odluke postigli u 26. minuti. Bekić je izveo korner nakon kojeg je nastala gužva, na kraju lopta dolazi do Juranovića, a on prizemnim udarcem matira Perišića. Istina, ovaj je uspio da dođe do lopte, no bilo je kasno jer je već bila prešla gol-liniju.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjena na semaforu, a ni na terenu. Leotar je tek na momente uspijevao da napadne, ali nije bilo previše opasnosti po gol Kukića.

Leotar je u nastavku krenuo malo ofanzivnije u želji da izjednači, ali to je ostavljalo više prostora gostima, koji su stvorili nekoliko prilika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilbija je imao dvije - tri šanse, ali danas sjajni napadač jednostavno nije uspio da pronađe put do Leotarove mreže. Međutim, pretvorio se u junaka gostiju kada je u finišu meča zaustavio loptu na samoj gol liniji, kada je Kukić već bio savladan. To je ujedno bila jedina i najbolja šansa za Leotar danas.

Zrinjski je izbio na drugo mjesto sa 15 bodova, a u narednom meču i to za četiri dana će ugostiti Velež. Leotar, kome je ovo bio peti poraz u osmom meču, ide na teško gostovanje Sarajevu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

block123
Najodvratni igrac premier lige bilbija . Lik je psihički poremećen , treba mu psihijatar . Sam se sa sobom svadja .
4 11
block123
Ovi medjugorci pravi sadaka team , gdje daju sadaku pa da imaju ovako sreće .
6 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi