L'Equpie: PSG ne može priuštiti novi Mbappeov ugovor

Da li će Parižani izgubiti svoju zvijezdu?

L'Equpie: PSG ne može priuštiti novi Mbappeov ugovor

Glasine da bi PSG mogao u skorijoj budućnosto ostati bez svog mladog superstara Kyliana Mbappea ne prestaju, bez obzira na sva uvjeravanja Parižana da je sjajni ofanzivac tu na duge staze.

Mbappeov ugovor sa PSG-om važi do 2022. godine, a ako je vjerovati silnim špekulacijama, Real Madrid samo čeka pravi trenutak da krene po sjajnog Francuza. Sve bi, međutim, bilo drugačije kada bi Mbappe uskoro potpisao novi ugovor sa Paris Saint-Germainom.

"Sveci", međutim, znaju da neće biti lako vezati Mbappea novim ugovorom.

Francuski L'Equipe čak tvrdi da u ovom trenutku produženje Mbappeovog ugovora nije na vrhu liste PSG-ovih prioriteta, pa baš i zbog toga što čelnici kluba znaju da će biti jako teško nagovoriti svoju 20-godišnju zvijezdu na novi potpis.

Francuski list dalje tvrdi da PSG sebi ne može priuštiti da ponudi Mbappeu primanja kakva Neymar ima na Parku prinčeva, a koja iznose 30 miliona eura godišnje i to nakon što se odbije porez.

Vjeruje se da je ugovor sličan Neymarovom minimum ukoliko PSG želi zadržati Mbappea, a kako ga "Sveci" trenutno ne mogu priuštiti, klub mladom Francuzu još nije ni ponudio produženje saradnje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je i sam nagovijestio odlazak iz PSG, nakon prošlosezonske eliminacije iz LP od Manchester Uniteda. Ipak, od tada insistira da ostaje potpuno posvećen PSG-u i želji da dođe do velikog uspjeha u dresu svog kluba.

Novo razočaranje u Ligi prvaka bi međutim moglo natjerati Mbappea da intenzivno počne raditi na napuštanju PSG-a...

Top Komentari

Chepich
Pa ko moze ako oni ne mogu?
2 1
Pacanga
Pa ako cemo realno govoriti, jedini nacin kojim privlace igrace u francusku ligu, ovim slucajem u PSG je novac? Neymar otisao u PSG radi izazova? Kakav to izazov pruza njemu francuska liga, odes tamo osvojis ligu i kup i sve si vidio. Decko sa 20 godina igra odlicno, trenutno je na visem nivou od Neymara, koji od kad je dosao vise vremena proveo u ambulanti. Logicno je da ce ako zele da ostane morati mu dati ista primanja ako ne i veca.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi